· articole
· intamplari

Curatenia de primavara. Baie stralucitoare in 7 pasi0-0/s261x260/13051743_998383463532061_2656000050268059967_n.jpg?oh=13322e09923421e2d66812e02423573b&oe=57B0D39B"/>
Un studiu asupra obiceiurilor casnice arată că o mămică petrece în medie 15 ore pe săptămână frecând cu buretele, spălând podelele sau dând cu aspiratorul (amintim doar câteva din activitățile casnice obișnuite). Ca să-ți ușurăm viața, îți propunem un plan de curățenie.

Cu siguranță că media celor 15 ore este depășită în Săptămâna Mare, când mămicile doresc să se asigure că în casă este curat lună și că nu rămâne vreun colțișor uitat. Pentru a-ți veni în ajutor, îți propunem un plan de curățenie “salvator”. Începem cu baia!

10 locuri preferate de germeni

Curățenia de primavara. Baia
Strânge prosopele murdare și pune-le în coșul de rufe, aruncă recipientele de șampon goale.

1. Șterge de praf tavanul și colțurile pereților, precum și corpul de iluminat, apoi curață faianța. Bagă la spălat perdeaua de duș (o poți spăla împreună cu covorașul de baie).
2. Curăță apoi cada – dacă este din fibră acrilică, ai grijă ce detergent folosești ca să nu o zgârii. În schimb, poți folosi un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet. Nu uita să porți mănuși pentru a-ți proteja mâinile! Dacă ai cabină de duș, utilizează o racletă pentru a-i șterge pereții. Împotriva depunerilor de calcar, folosește o lămâie sau un grepfrut tăiat pe jumătate. Presară pe pulpe sare grunjoasă și apoi freacă suprafețele cu ele (faianța, cada sau chiuveta).
3. Urmează să cureți vasul de toaletă. Toarnă în el o soluție specială de curățat și las-o să acționeze. Între timp, curăță vasul la exterior și capacul de WC. Apoi, cu ajutorul unei perii pentru vasul de toaletă, spală bine în interior.
4. Fă ordine în dulăpiorul de baie. Scoate ce-i înăuntru, aruncă tot ce este vechi și șterge bine interiorul dulapului.
5. Spală și dezinfectează chiuveta (este una dintre cele mai murdare zone din baie, chiar dacă acest lucru nu se vede cu ochiul liber), apoi oglinda.
6. Spală gresia cu mopul. Poți folosi o soluție preparată dintr-o cană de înălbitor d efructe, dizolvată în 7,5 l de apă. Cu un mop, șterge gresia cu lichid din abundență. Lasă podeaua să stea udă 15 minute, apoi șterge cu mopul, freacă gresia și clătește.

Trucuri utile
Protejezi rosturile împotriva murdăriei dacă le freci cu o lumânare. Aceasta formează un strat protector, ce previne apariția mucegaiului.
Lasă geamul deschis, ca baia să fie bine ventilată – într-o încăpere așa de mică, mirosul puternic al detergenților poate fi mai mult decât suparator.

Recomandări oferite în revista MAMI, aprilie 2015, Foto: 123RF
.
"Curatenia de primavara. Baie stralucitoare in 7 pasi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent