· articole
· intamplari

Protetica dentara cu zirconiu – sfaturi de specialist in implantologiejpg?oh=9d95d1d8b49f172a8a7e17097a47af14&oe=579AC2DD&__gda__=1469865580_3ba49a8d164a8951e97c34fe27f670d8"/>
Sfaturile specialistilor in implantologie dentara legate de protetica dentara cu zirconiu.

O dantura ingrijita inseamna mai mult decat un zambet atragator. Ea ajuta, realmente, la metinerea sanatatii tale. Medicii stomatologi de la clinica American Medical Center ne ajuta sa intelegem care sunt beneficiile proteticii dentare cu zirconiu. Punctual, am stat de vorba cu Dr. Mustaka Kostandin, specialist in Chirurgie Dento-Alveolara, cu o experienta de 9 ani in domeniul stomatologiei.

Afla detalii despre procedurile din implantologie chiar de la specialistii in stomatologie!

Exista o educatie a preventiei in randul pacientilor din Romania in ceea ce priveste sanatatea dentara?
Despre educatia stomatologica de preventie se poate discuta destul de mult, avand numeroase aspecte si o importanta majora, fara indoiala. Momentan, ma voi limita in a va expune principalele metode de prevenire care pot fi realizate la nivel national: in primul rand este necesara fluorizarea apei potabile. In al doilea rand, pacientul trebuie instruit pentru o igiena mai buna, deoarece este esentiala si atentia pe care fiecare o acorda propriei sale danturii. De asemenea, este important ca pacientul sa nu neglijeze controalele la un cabinet de stomatologie, frecventa de o data la sase luni fiind cea recomandata.

Cu ce se ocupa protetica dentara?
Protetica dentara se ocupa cu inlocuirea unei brese dentare. Pentru a explica pe intelesul publicului larg, fara termeni de specialitate, protetica dentara se ocupa de procedura de inlocuire dintilor care lipsesc.

Ce probleme isi pot rezolva pacientii cu ajutorul proteticii dentare?
Prin protetica dentara, pacientii beneficiaza de o protezare fixa sau mobila, dupa caz, a dintilor care lipsesc.

De ce se foloseste zirconiul si care sunt avantajele folosirii lui in protetica dentara, in comparatie cu alte materiale?
Zirconiul este materialul folosit cu precadere in protetica dentara deoarece acesta ofera urmatoarele avantaje in fata celorlalte materiale utilizabile in acest domeniu:
a) zirconiul este mai compatibil cu gingia comparativ cu alte metale
b) un alt avantaj al zirconiului este acela de a fi mai usor decat alte materiale
c) culoarea alba a metalului acesta constituie un alt avantaj in utilizarea sa; astfel, portelanul care il inveleste nu transpare, rezultand o culoare a dintelui mai apropiata de cea a dintilor naturali.

Care este diferenta dintre coroana si punte in protetica dentara?
O coroana dentara presupune inlocuirea unui dinte cand radacina acestuia este sanatoasa, pe cand o punte dentara reprezinta inlocuirea unei brese dentare. Cu alte cuvinte, prin punte dentara se intelege inlocuirea unui dinte cand acesta lipseste in totalitate.

Ce alte lucrari dentare se pot realiza cu ajutorul zirconiului?
Zirconiul este materialul care poate fi folosit in rezolvarea oricarei lucrari fixe.

Care este cea mai mare satisfactie a meseriei de medic stomatolog?
Fiecare meserie ofera satisfactiile sale in momentul in care este realizata cu pasiune, incredere si mai ales, placere. Exista o vorba care spune ca secretul fericirii consta nu in a face ceea ce iti place, ci in a-ti placea ceea ce faci. De noua ani de cand practic aceasta meserie, am avut nenumarate satisfactii profesionale, dar daca ar fi sa ma limitez la una singura pe care sa o cataloghez drept cea mai mare, ar fi cea oferita la sfarsitul unui tratament, cand pacientul pleaca multumit din cabinet, afisand un zambet pe buze.

.
"Protetica dentara cu zirconiu – sfaturi de specialist in implantologie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent