· articole
· intamplari

Mozaic din bucatele de hartie. Proiect artisticjpg?oh=ca12b6f42a77fb3dac5244df18877d31&oe=57D02E84&__gda__=1473671967_07a2f6d128db3cc4a43355f5d8db345f"/>
Copilul va fi fascinat de acest proiect atât în etapa de realizare, cât și la final, când va admira rezultatul pe care îl obține. În plus, acest mozaic din bucățele de hârtie poate fi agățat de perete, pe post de tablou.

Nu este greu să realizezi un mozaic din bucățele de hârtie, dar e nevoie de răbdare și atenție. Presupune concentrare și multe operațiuni de finețe din partea copilului tău (ajutând în acest fel dezvoltarea abilităților motorii fine). În plus, stimulează imaginația copilului. Există două modalități, alege-o pe care consideri că vi se potrivește

Prima tehnică pentru a realiza un mozaic din bucațele de hârtie

Ai nevoie de mai multe coli de hârtie. Pe fiecare dintre acestea desenează câte un element al compoziției. De exemplu: pe coala roșie - un acoperiș, pe cea maro - un trunchi de copac, pe cea verde – coroana rotundă a unui copac. Pe cea roz sau crem - pereții casei.

Spune-i copilului tău să taie (să fragmenteze) toate acestea elemente în bucățele, fără să le amestece și păstrându-le locul în compoziția inițială. De asemenea, pentru fundal poate folosi o coală mai mare, de culoare albastră, pe care o va tăia, la rândul ei, în bucățele.

Pe o coala nouă, curată, spune-i să lipească una câte una bucățele realizate, lăsând un spațiu de câțiva milimetri în ele. Nu va fi dificil pentru că nu va avea decât să mute piesele deja tăiate, neamestecate, pe coala pe care trebuie lipite. La final, spațiul gol de pe coală va fi umplut cu bucățelele destinate fundalui.

A doua modalitate, în care etapele sunt puțin inversate, este cea din filmul de mai jos. În această variantă, decupezi bucățele de formă pătrată (nu arunci nimic, păstrezi inclusiv piesele mai mici sau pe cele în formă de triunghi pentru că-ți vor fi de folos) și le lipesti în interiorul unui desen realizat în prealabil. Rezultatul este la fel de spectaculos.Autor: Adina Brânciulescu, Foto: captură Youtube.
"Mozaic din bucatele de hartie. Proiect artistic" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent