· articole
· intamplari

Cum gãsești cele mai ieftine bilete de avion și cum te pregãtești pentru primul zbor cu avionul
Nimic nu se comparã cu vacanțele alãturi de familie!

E bine sã știi cã tot mai mulți pãrinți cãlãtoresc alãturi de copii și cã biletele de avion achiziționate pentru întreaga familie cresc dupã prima cãlãtorie sau primul zbor cu avionul.

Dupã ce ai plecat la drum prima datã și ai vãzut cã nu e atât de rãu, ba dimpotrivã, o sã vrei sã repeți experiența!

Când pleci într-un city break alãturi de copii, înseamnã cã ți-ai asumat, mãcar pe jumãtate, schimbarea traseului obișnuit de vacanțã, și cã te-ai împãcat cu gândul cã trebuie sã te oprești la Grãdina zoologicã, în locurile de joacã special amenajate pentru ei sau în muzeele dedicate copiilor.

Când gãsești cele mai ieftine bilete de avion
Dacã ai un copil de pânã în doi ani , la majoritatea companiilor aeriene poți cumpãra bilete de avion pentru copil plãtind doar 10% din biletul aferent unui adult sau plãtind mult mai puțin decât un bilet întreg. Pãrinții sunt destul de favorizați atunci când vine vorba despre repartizarea biletelor de avion și primesc cele mai bune locuri din avion, dupã clasa business, desigur. Așa cã acest lucru e un alt avantaj când ai copil mic.

Cele mai mici prețuri la bilete de avion le gãsești cu douã luni înainte sau uneori cu 6 sãptãmâni înainte de zbor. Oricum, dacã urmãrești ofertele companiilor low-cost, e bine sã știi cã acestea scot tot felul de oferte pentru bilete de avion în special în extra-sezon, toamna, iarna și primãvara, tocmai pentru cã cererea nu e atât de mare. Chiar și companiile naționale au oferte, de pildã, Tarom are oferte spre toate destinațiile toamna și primãvara, așa cã poți zbura spre numeroase orașe din Europa cu bilete de avion dus-întors care nu depãșesc 100 de euro. Avantajul companiilor de linie e cã poți lua un bagaj de calã fãrã sã plãtești în plus, ceea ce e foarte important pentru familiile care cãlãtoresc alãturi de copii și au nevoie de mai mult spațiu în bagaje.

Un alt sfat ar fi sã verifici ofertele pentru bilete de avion pentru aeroporturile din împrejurimile marilor orașe, pentru cã uneori zborul s-ar putea sã fie mai ieftin, și poți ajunge ușor la destinația finalã cu trenul sau autobuzul. De pildã, dacã vrei sã vizitezi Veneția, o sã fie mai ieftin sã îți cumperi bilete de avion spre Milano, urmând ca de acolo sã iei trenul. E important sã fii flexibil și sã arunci o privire pe hartã!

Cum faci check-in-ul
Dupã ce ți-ai luat biletele de avion, poți sã îți planifici, în tihnã, cãlãtoria și nu trebuie sã mai faci nimic decât cu câteva zile înainte zborului sau chiar cu 24 de ore înaintea zborului. E bine sã verifici cu cât timp înainte trebuie sã faci check-in-ul la compania aerianã cu care zbori. Unele companii îți permit sã faci check-in-ul online cu 7 zile înainte, altele cu 24 de ore înainte. Intrã online când se deschide check-in-ul online ca sã prinzi cele mai bune locuri sau ca sã îți alegi unde vrei sã stai.
Vei primi o confirmare și un permis de îmbarcare pe care e bine sã-l printezi. În funcție de datele cu care ai fãcute check-in-ul, așa te îmbarchezi. Nu uita sã iei cu tine cartea de identitate, pașaportul și actul de identitate al copilului/copiilor. Dacã nu ai bagaje de calã și ai check-in-ul fãcut, avantajul e cã poți merge direct la controlul de securitate și apoi la poarta de îmbarcare și nu trebuie sã mai aștepți la cozi.

A doua variantã e sã îți faci check-in-ul în aeroport, fie la ghișeele companiei aeriene cu care zbori, fie la mașinile speciale din aeroport destinate self check-in-ului, acolo unde acestea existã. E bine sã știi cã s-ar putea sã plãtești câțiva euro în plus pentru un check-in fãcut la aeroport, dar șansele sunt destul de mici, majoritatea companiilor aeriene au scos taxa suplimentarã pentru check-in-ul fãcut la aeroport, în special cele low-cost.

Cum te orientezi în aeroport


Foto: Shutterstock.com

Aeroportul e precum un mall, doar cã are un control de securitate mult mai serios. De fiecare datã când pleci într-o vacanțã e bine sã verifici toate documentele de cãlãtorie înainte de a ieși pe ușã, mai ales când plecare e dimineața devreme și copiii s-ar putea sã fie ceva mai mofturoși și tu mai puțin dispus sã bifezi, în calm, toate etapele. Poți sã le pregãtești pe toate de cu searã.

E indicat sã ajungi la aeroport cu 2 ore înainte de zbor ca sã ai timp suficient sã îți lași bagajul de calã, dacã e cazul, și sã treci de controlul de securitate. În anumite perioade, aeroporturile pot fi destul de aglomerate, mai ales vara sau în perioada sãrbãtorilor. Alege terminalul pentru plecãri interne sau internaționale și oprește-te în fața panoului imens unde sunt trecute toate zborurile ca sã-l gãsești pe al tãu. Dupã ce l-ai gãsit, poți merge la ghișeul companiei dacã ai de fãcut check-in sau dacã ai de lãsat bagaj de calã. Dacã nu, poți sã o iei direct spre controlul de securitate. E indicat sã îți ții actul de identitate și permisul de îmbarcare.

Când treci de controlul de securitate, pune în tãvi obiectele electronice, bijuteriile și orice obiect care conține metal (ceasul, cureaua). Dupã ce treci de controlul de securitate, ajungi la controlul pașapoartelor sau al actelor de cãlãtorie unde, da, s-ar putea sã mai stai puțin la coadã. Dacã totul e în regulã cu documentele de cãlãtorie, mergi mai departe în zona duty-free-urilor și apoi trebuie sã cauți poarta de îmbarcare unde trebuie sã te prezinți cam cu jumãtate de orã înainte de decolare. Dacã zbori alãturi de copii mici, de obicei, ai prioritate la îmbarcare, așa cã nu o sã trebuiascã sã aștepți foarte mult la alte cozi.

Sfaturi pentru cãlãtoriile cu copii
Dacã ai copii mai mari ca vârstã, dar nu suficient de mari încât sã ai încredere cã pun în bagaj tot ce au nevoie, e bine sã le verifici rucsacul înainte de plecare, poate pe ascuns, dacã încerci sã-i responsabilizezi. Nu stricã niciodatã sã fii ceva mai precaut. Întotdeauna când cãlãtorești alãturi de copii, e recomandat sã iei mai multe haine de schimb decât consideri cã ai nevoie pe zile.

Încearcã sã îți iei mai mult timp decât consideri cã e suficient pentru adulți atunci când folosiți transportul în comun ca sã ajungeți undeva sau când trebuie sã ajungeți de la un obiectiv turistic la altul ori la aeroport. Întotdeauna s-ar putea sã intervinã ceva, mai ales când ești însoțit de copii. Iar dacã reușești, ar fi bine sã nu-i grãbești pe copii și sã-i lași sã descoperi locurile și lucrurile în ritmul lor, doar sunteți în vacanțã.

Atunci când cãlãtorești într-o țarã diferitã, medicamentele pentru copii si nu numai de acolo s-ar putea sã aibã compoziții medicale diferite sau sã nu poți cumpãra un anumit medicament fãrã prescripție. Așa cã ar fi indicat sã iei cu tine medicamentele cu care copiii tãi sunt obișnuiți, mai ales dacã aceștia sunt mai sensibili. Pentru medicamente mai puternice, ar fi bine sã ai prescripția de la medicul de familie cu tine pentru cã va trebui sã o arați la controlul de securitate, dacã agenții îți cer acest lucru. Astfel, chiar dacã la început te vei bucura cã ai gãsit bilete de avion ieftine pentru tine și familia ta, existã posibilitatea sã apara costuri neprevazute care sa iti incurce planurile, de aceea trebuie sa te pregatesti corespunzator pentru orice situatie care ar putea sa apara.

Alege un city break în Europa alãturi de familieFoto: Shutterstock.com

Nimic nu se comparã cu vacanțele alãturi de familie, chir dacã uneori planificarea vacanței în sine poate fi destul de stresantã, mai ales dacã ai copii mai mici ca vârstã. Dar trebuie sã știi cã nu existã vârstã prea micã pentru a deprinde gustul cãlãtoriei și a descoperi noi teritorii, așa cã escapadele city break s-ar putea sã fie la fel de frumoase nu doar pentru tine, ci și pentru copiii tãi.

Dacã ai copii mici e bine sã te orientezi dupã bilete de avion spre orașe care nu sunt la mai mult de douã ore distanțã de România ca sã nu petreci foarte mult timp în avion. Dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție, s-ar putea sã te atragã biletele de avion spre Barcelona sau city break-urile în Viena, douã destinații foarte populare în rândul familiilor cu copii. Nu trebuie sã îți faci griji cã nu vei gãsi restaurante cu meniuri speciale pentru cei mici sau cã nu veți avea lucruri de vãzut sau fãcut care sã-i atragã și pe copii, în aceeași mãsurã în care te cuceresc și pe tine.

În al doilea rând, e destul de ușor sã zbori în Europa și ai de ales dintre zeci de destinații care sunt foarte accesibile mai ales datoritã numeroaselor curse low-cost disponibile nu doar cu plecare din București, ci și din cele mai importante orașe din provincie. Din nou, câștigi timp și nu îi obosești pe copii cu un drum în plus. Bãtrânul Continent e o destinație perfectã pentru vacanțe în afara țãrii în orice sezon. Vara puteți sã explorați parcurile și zonele deschise, în timp ce în sezonul mai rece ați putea vizita muzeele sau cele mai frumoase parcuri de distracție. Pentru copii școlari sau mai mari, potențialul cultural și artistic pe care Europa îl oferã e unul cu totul deosebit, mai ales la vârsta descoperirilor fãcute cu entuziasm. Nu se comparã nimic cu zâmbetul unei noi descoperiri.

"Cum gãsești cele mai ieftine bilete de avion și cum te pregãtești pentru primul zbor cu avionul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent