· articole
· intamplari

Copilul meu are sinuzita?




Cum recunoºti sinuzita ºi care este tratamentul recomandat în cazul unei afectiuni care, la început, poate fi confundatã cu o banalã rãcealã.



Oamenii au sinusuri în patru locuri diferite, acestea reprezentând seturi de cavitãþi care se aflã în zona obrajilor, a frunþii, în spatele mucoasei nazale ºi la nivelul creierului. Acestea sunt cãptuºite cu aceeaºi membranã care se gãseºte la nivelul nasului ºi a gurii.

Atunci când copilul tãu este rãcit, are anumite alergii ºi mucoasa nazalã produce mai mult mucus decât de obicei, la fel se întâmplã ºi cu þesutul sinusurilor.

Când sistemul de scurgere a mucusului se blocheazã, acesta adunã bacterii ºi virusuri care ulterior duc la infecþia de sinuzitã.

Sinuzita acutã: simptome


· Este o „"rãcealã” care dureazã mai mult de 10-14 zile, însoþitã câteodatã de un grad scãzut de febrã.
· Drenaj nazal galben verzui gros.
· Picurãri post nazale, câteodatã conducând la dureri de gât, tuse, halenã, greaþã ºi sau vãrsãturi.
· Dureri de cap
· Iritabilitate sau obosealã
· Umflãturi în jurul ochilor

Sinuzita la copii: tratament

În sinuzita acutã, majoritatea copiilor rãspund foarte bine la terapia cu antibiotice. Spray-urile nazale normale sau cu soluþie salinã pot fi, de asemenea, prescrise pentru ameliorarea de scurtã duratã a nasului încãrcat.

Spray-ul nazal salin (apa sãratã) sau picãturile pot fi de ajutor la subþierea secreþiilor ºi la îmbunãtãþirea funcþiei membranei mucoase.

Decongestionantele sau antihistaminicele fãrã prescripþie medicalã, în general, nu sunt eficiente pentru infecþiile virale la copii, iar rolul acestor medicamente în tratarea sinuzitei nu este foarte bine definit. Aceste medicamente nu trebuie administrate copiilor mai mici de doi ani. În cazul în care copilul tãu are sinuzitã acutã, simptomele ar trebui sã se îmbunãtãþeascã încã din primele zile de tratament.

Chiar dacã simptomele se îmbunãtãþesc în mod evident în prima sãptãmânã de administrare a medicaþiei, este foarte important sã nu opreºti tratamentul medicamentos ºi sã duci pânã la capãt administrarea antibioticelor.

Medicul de familie ar putea decide sã trateze copilul cu medicamente adiþionale, dacã acesta are alergie sau alte afecþiuni care fac ca sinuzita sã se înrãutãþeascã.

Foto: 123RF, Sursã: revista MAMI .





"Copilul meu are sinuzita?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent