· articole
· intamplari

4 factori esențiali care creeazã un mediu ideal pentru somnul bebelușului
Bebelușii au nevoie de condiții cât mai bune pentru un somn odihnitor, iar cu cât mediul din locuințã este mai plãcut, cu atât el va adormi mai repede și se va trezi de mai puține ori în timpul nopții.De la calitatea și temperatura aerului, pânã la luminozitatea din încãperea copilului, toți acești factori joacã un rol important în odihna micuțului tãu. Iar dacã vrei sã îi creezi un mediu ideal pentru somn, atunci trebuie sã ții cont de toate aceste aspecte. Potrivit babycenter.com, existã 4 elemente esențiale care creeazã un loc perfect pentru somn:

1. Temperatura camerei trebuie sã fie constantã

Temperatura camerei este, poate, cel mai important factor în odihna copiilor. Înainte sã adormim, organismul nostru reduce ușor temperatura corpului, iar atmosfera din încãpere trebuie sã fie în armonie cu acest lucru. O temperaturã a camerei de 18-22 de grade Celsius este idealã atât pentru bebeluși, cât și pentru adulți, și este important sã o poți menține constantã, pe parcursul nopții. Dacã ai acasã o astfel de centrala termica, înseamnã cã ai scãpat de aceastã grijã, pentru cã poți controla în permanențã temperatura din locuințã, astfel încât sã creezi un mediu plãcut pentru copilul tãu.

Nu uita cã nu este recomandat nici sã îți îmbraci copilul prea gros, ci te poți folosi de nivelul tãu de confort pentru a-ți da seama ce hãinuțe sã pui pe el. La o temperaturã de 22 de grade Celsius, un body, o bluzã cu mânecã lungã și o pãturã subțire sunt suficiente pentru ca bebelușului sã nu îi fie nici prea cald, dar nici prea frig.

2. O camerã întunecoasã îl ajutã sã adoarmã mai repede

Întunericul îi dã semnale organismului sã înceapã sã producã melatoninã, hormonul care ne ajutã sã adormim și pe care lumina îl suprimã. Însã teama de întuneric este motivul pentru care mulți pãrinți își pun copiii la culcare cu lumina aprinsã, astfel încât micuții sã se simtã în siguranțã. Soluția este sã lași aprinsã o veiozã sau o lampã, care sã emane o luminã difuzã de veghe. Asfel, copilului nu îi va mai fi fricã sã adoarmã și, în același timp, somnul lui nu va mai fi perturbat de lumina prea puternicã.

3. Pãstreazã liniștea doar pânã când copilul tãu adoarme

Când alegi camera copilului, ai grijã ca aceasta sã nu aibã fereastra spre șoseaua principalã, astfel încât sã fie cât mai feritã de zgomote exterioare. Pãstreazã liniștea pentru câteva minute dupã ce copilul a adormit, apoi poți sã îți vezi de treburile din casã, fãrã sã mergi pe vârfuri. Micuțul tãu se va obișnui astfel sã doarmã neîntors și nu se va mai trezi la cel mai mic sunet.

4. Alege o saltea fermã și așternuturi moi

Pãtuțul în care doarme copilul tãu trebuie sã aibã o saltea fermã, care sã îi menținã coloana într-o poziție corectã, iar așternuturile trebuie sã fie dintr-un material natural, precum bumbacul, care sã nu reținã umezeala și sã nu îl facã sã transpire mult în timpul nopții. În primii ani de viațã, micuțul tãu poate dormi confortabil și fãrã pernã. De altfel, mulți pediatri recomandã sã nu îl culci pe pernã pânã la vârsta de cinci ani. Astfel, el își va dezvolta o posturã mai bunã și nu va pune presiune pe mușchi.

Dacã ții cont de aceste sfaturi, atunci camera în care îți culci bebelușul va fi un mediu plãcut de odihnã, în care el va reuși sã adoarmã mai repede, dar și sã se odihneascã mai bine, fãrã sã se trezeascã la fel de des pe timpul nopții.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Anelina .

"4 factori esențiali care creeazã un mediu ideal pentru somnul bebelușului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre somnul:
5 greseli evitabile in adormirea bebelusului

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent