· articole
· intamplari

Accese de furie la 3 ani. Ce poti face
Copilașul tãu are trei anișori și a început sã aibã accese violente de furie?

Ai impresia cã se enerveazã din orice – nu-i place ce mãnâncã, ce îmbracã, nu vrea la grãdi etc.

Ești îngrijoratã de aceste manifestãri și nu știi ce poți face?

Aceste accese de furie pot dura pânã la o orã, timp în care nu poți vorbi cu copilul din cauza țipetelor. Orice încercare de calmare și explicație agraveazã situația și în cazurile și mai grave se agațã de tine, împiedicându-te sã faci orice.

Apoi, la fel de brusc cum a început, criza dispare. Copilul redevine calm, vine sã vorbescã cu tine, începe sã se joace, ca și când nu s-a întâmplat nimic. Este oare acesta un comportament normal?

De ce apar accese de furie la copii atât de mici
Este greu de imaginat cum un copil dulce se poate transforma atât de brusc într-un mic uragan furios și incontrolabil, care mãturã totul în calea lui.

În general cauza o reprezintã sentimentele de frustrare determinate de faptul cã odatã cu creșterea vine și o dorințã naturalã de independențã, cu care cei mici nu știu ce sã facã sau cum s-o obținã (și, deoarece sunt prea mici pentru o independențã atât de mare, se rãzbunã pe cei care îi împiedicã sã facã ce doresc). Este, în esențã, o formã de exprimare a independenței: poate cã ai observat deja cã aceste accese de furie apar când îl rogi sã facã ceva, de obicei un ritual simplu zilnic, precum spãlatul dinților, dar pe care nu l-a ales sau dorit.

Atenție, mami! Crizele pot sã fie la fel de surprinzãtoare pentru copil ca și pentru tine. De obicei, încercarea de a vorbi în aceste momente cu copilul nu funcționeazã, deoarce, pur și simplu, el nu te poate auzi. Așteaptã sã se calmeze.

Editor: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com.

"Accese de furie la 3 ani. Ce poti face" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent