· articole
· intamplari

4 legume cu care trebuie sã-ți împrietenești copilul
Bogate în vitamine, minerale, fibre, aminoacizi, aceste legume nu trebuie sã lipseascã din meniul copilului tãu.Ardei gras

Ardeiul gras roșu este mai sãnãtos decât cel verde deoarece conține o cantitate de douã ori mai mare de vitamine A și C, pietrele de rezistențã al imunitãții puternice.

În plus, conține betacaroten, potasiu, vitaminele B și E6, licopen și alți fitonutrienți (precum luteinã și zeaxantinã), are conținut redus de grãsimi saturate, colesterol și sodiu.

Ardeiul verde este și el o sursã importantã de fibre alimentare, vitamineleA, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiaminã, niacinã și acid folic. Ardeiul se introduce în meniul copilului dupã 7 luni.

Broccoli

Conopida verde are valoare nutritivã ridicatã, fiind bogatã ân zaharuri, vitamine (în special vitamina C) și provitamine. Conținutul de celulozã este mai redus decât la conopida albã, așa încât rae un gust mai plãcut, iar partea comestibilã este mai catifelatã. Atunci când le prepari, îndepãrteazã frunzulițele.

Broccoli conține și foarte mulți antioxidanți care previn cancerul, ca sã nu mai vorbim de fibre esențiale pentru o digestie sãnãtoasã. O jumãtate de canã de broccoli gãtit asigurã 50 micrograme de acid folic. Poți prepara supe creme, îl poți folosi ca garniturã ori în tarte la cuptor.

Conopidã

Conopida se laudã cu o mare densitate de nutrienți, raportat la numãrul de calorii pe care îl conține. Potasiu, calciu, mangan, acid folic, acizi omega-3, vitaminele A, C și K, antioxidanți și fibre. Plus încã alte vitamine și minerale, dar în cantitãți mai mici, ce-i drept (vitaminele B2, B3, B6 și E, magneziu, fier, zinc, fluor, seleniu, cupru, bor).

Ciuperci

Mici și foarte aromate, ciupercile se introduc în meniul copilului dupã vârsta de un an. Sunt foarte bune deoarece conțin vitamina D, sunt bogate în vitaminele B2 și B5, dar și în calciu. Conțin 18 aminoacizi și o mulțime de minerale, printre care și fosfor, seleniu, zinc și potasiu. 100 g de ciuperci în stare proaspãtã conțin 20-30 de calorii. Zaharurile din compoziția lor sunt glucide de structurã, întrucât iau parte la procesele de construcție a mãduvei osoase.

Sursã: revista MAMI, Foto: Thinkstock.

"4 legume cu care trebuie sã-ți împrietenești copilul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent