· articole
· intamplari

Trecerea din patut in pat
Cand iti dai seama ca a venit momentul ca puiul tau sa nu mai doarma in patut?

Majoritatea copiilor fac aceasta tranzitie intre varsta de un an jumatate si trei ani.

Iti vei da seama ca micutul este pregatit pentru acest pas in momentul in care incepe sa creasca in inaltime si se va catara peste grilajul de la patut.

In plus, atunci cand va invata sa se duca singur la olita sau la baie, va trebui sa fie intr-un pat din care sa poata cobori fara dificultati noaptea daca are nevoie.

Pe de alta parte, nu este bine sa il grabesti pentru ca el sa renunte la patut. Daca astepti un al doilea copil si stii ca in curand nou-nascutul va ocupa patutul, poate ar trebui sa il obisnuiesti din timp pe cel mare sa doarma in pat. Nu ii spune insa ca il muti din acest motiv, pentru ca ar putea sa fie gelos pe faptul ca ii dai lucrurile lui fratiorului mai mic.

Atunci cand se muta in pat, ai putea la inceput sa ii pastrezi salteaua din patut si paturica pe care o avea si inainte pentru a se acomoda mai usor cu schimbarea. Daca este mai marisor, poti sa mergi cu el la magazin pentru a alege un pat pe gustul lui.

De asemenea, ai putea pentru inceput sa ii amplasezi patul in aceeasi camera cu patutul si sa il lasi pe cel mic sa aleaga unde vrea sa doarma noaptea. Nu uita sa fii atenta la reactiile copilului atunci cand merge in pat si nu il forta sa doarma acolo daca nu ii place.

Lasa-i timp sa se acomodeze. In plus, daca alte evenimente au avut loc recent (un nou fratior sau schimbarea locuintei), nu trebuie sa il stresezi prea mult cu inca o modificare.

Incearca sa nu il inveti pe puiul tau sa vina in camera parintilor noaptea, cand are un cosmar. Daca inainte nu putea cobori din patut, acum ar putea profita ca ii este mai usor. Chiar si asa, adu-l inapoi in patul lui, inveleste-l bine si linisteste-l pana cand adoarme la loc.

"Trecerea din patut in pat" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre somnul:
5 greseli evitabile in adormirea bebelusului

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent