· articole
· intamplari

Cuișoare împotriva durerilor
Despre cuișoare știm că au numeroase proprietăți terapeutice, care nu sunt deloc de neglijat.

Mai mult decât atât, se pare că sunt cele mai puternice plante dezinfectante de pe Pământ.

Pe cât sunt de folosite în bucătărie pentru condimentarea alimentelor, tot pe atât, constituie excelente remedii naturale în cazul indigestiei, balonărilor sau infecțiilor. Ba, mai mult chiar, aceste plante întăresc sistemul imunitar, combat răcelile, alungă colicile și chiar „anesteziază” durerile de dinți. Cum, cât și în ce fel, află mai jos.

Ceaiul de cuișoare
Pune 1-2 bucăți la infuzat într-o cană cu apă și micuțul tău va scăpa de colici și febră. De asemenea, pentru că și ceaiul din această plantă este bun pentru alinarea durerilor produse de erupția dentară, este bine ca în biberon să-i pui și o astfel de „licoare”. Mai poți să torni și în cădița pregătită pentru baia copilașului o cană cu ceai de cuișoare, pentru a-l liniști și relaxa.

Uleiul de cuișoare
Și sub această formă sunt bune pentru ameliorarea colicilor și durerilor de dinți. Dacă îi dai micuțului tău într-o lingură cu supă sau iaurt 2-3 picături de ulei de cuișoare, îl vei scăpa de colici. Iar dacă masezi gingiile puiului tău cu pansament steril înmuiat în acest ulei (10 picături), diluat cu apă caldă (100 ml), îi vei calma aproape imediat durerile supărătoare date de apariția dințișorilor. Cel mic are afte bucale, s-a zgâriat sau tocmai ce s-a pricopsit cu o vânătaie? Nici o problemă. Diluează, în proporții egale, uleiul de cuișoare cu ulei de măsline și tamponează locul cu pricina.

Pudra de cuișoare
Dacă micuțul tău tocmai a fost pișcat de un țânțar (sau altă insectă), apelează tot la acest remediu. Amestecă praf de cuișoare cu puțină apă până se face o pastă și aplic-o pe piele. Va alina mâncărimile și va preveni eventualele inflamări ale pielii. Pudra o poți cumpăra direct din magazin sau poți măcina cuișoarele proaspete, însă este de preferat să o cumperi, pentru că se păstrează mai bine.

Cum se păstrează?
Într-un recipient din sticlă, bine sigilat, pus într-un loc uscat, rece și întunecat. Ține minte că valabilitatea cuișoarelor măcinate este de până la 6 luni, iar a celor întregi de până la un an.

"Cuișoare împotriva durerilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent