· articole
· intamplari

Cuișoare împotriva durerilor
Despre cuiºoare știm cã au numeroase proprietãþi terapeutice, care nu sunt deloc de neglijat.

Mai mult decât atât, se pare cã sunt cele mai puternice plante dezinfectante de pe Pãmânt.

Pe cât sunt de folosite în bucãtãrie pentru condimentarea alimentelor, tot pe atât, constituie excelente remedii naturale în cazul indigestiei, balonãrilor sau infecþiilor. Ba, mai mult chiar, aceste plante întãresc sistemul imunitar, combat rãcelile, alungã colicile ºi chiar „anesteziazã” durerile de dinþi. Cum, cât ºi în ce fel, aflã mai jos.

Ceaiul de cuiºoare
Pune 1-2 bucãþi la infuzat într-o canã cu apã ºi micuþul tãu va scãpa de colici ºi febrã. De asemenea, pentru cã ºi ceaiul din aceastã plantã este bun pentru alinarea durerilor produse de erupția dentarã, este bine ca în biberon sã-i pui ºi o astfel de „licoare”. Mai poþi sã torni și în cãdiþa pregãtitã pentru baia copilaºului o canã cu ceai de cuiºoare, pentru a-l liniºti ºi relaxa.

Uleiul de cuiºoare
ªi sub aceastã formã sunt bune pentru ameliorarea colicilor ºi durerilor de dinþi. Dacã îi dai micuþului tãu într-o lingurã cu supã sau iaurt 2-3 picãturi de ulei de cuiºoare, îl vei scãpa de colici. Iar dacã masezi gingiile puiului tãu cu pansament steril înmuiat în acest ulei (10 picãturi), diluat cu apã caldã (100 ml), îi vei calma aproape imediat durerile supãrãtoare date de apariþia dinþiºorilor. Cel mic are afte bucale, s-a zgâriat sau tocmai ce s-a pricopsit cu o vânãtaie? Nici o problemã. Dilueazã, în proporþii egale, uleiul de cuiºoare cu ulei de mãsline ºi tamponeazã locul cu pricina.

Pudra de cuiºoare
Dacã micuþul tãu tocmai a fost piºcat de un þânþar (sau altã insectã), apeleazã tot la acest remediu. Amestecã praf de cuiºoare cu puþinã apã pânã se face o pastã ºi aplic-o pe piele. Va alina mâncãrimile ºi va preveni eventualele inflamãri ale pielii. Pudra o poþi cumpãra direct din magazin sau poþi mãcina cuiºoarele proaspete, însã este de preferat sã o cumperi, pentru cã se pãstreazã mai bine.

Cum se pãstreazã?
Într-un recipient din sticlã, bine sigilat, pus într-un loc uscat, rece ºi întunecat. Þine minte cã valabilitatea cuiºoarelor mãcinate este de pânã la 6 luni, iar a celor întregi de pânã la un an.

"Cuișoare împotriva durerilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent