· articole
· intamplari

Pacheþelul cu mâncare pentru ºcoalã
Deseori subestimat, pacheþelul cu mâncare are un rol foarte important, pentru cã îi dã copilului energie pentru întreaga zi.Niciun copil nu ar trebui sã plece la ºcoalã fãrã pacheþelul cu mâncare. Acesta trebuie sã conþinã alimentele care sã îi asigure copilului surplusul de vitamine necesar în fiecare zi.

„Este important sã existe pacheþelul în ghiozdanul copiilor. Dacã nu existã, aceºtia au tendinþa de a-ºi cumpãra ceva de mâncare, ceva care întotdeauna este nesãnãtos, o pungã cu snacks-uri, cu chips-uri. De asemenea, pacheþelul zilnic este foarte important pentru cã îi ajutã pe copii sã se concentreze la lecþii, sã dea randament la ºcoalã”, a declarat pentru RTV.NET nutriþionistul Aurelia Zugravu.

Înainte de orice discuþie despre ce ar trebui sã conþinã pachetul cu mâncare, este bine ca pãrinþii sã þinã cont de urmãtorul sfat: întotdeauna pacheþelul trebuie sã conþinã ceva ce îi place copilului, altfel va sfârºi aruncat la gunoi.

"Sandwich-urile pentru ºcoalã ar trebui fãcute din pâine integralã, câteva felii de brânzã, câteva felii de carne (mezeluri, carne fiartã sau prajitã), ouã (fierte sau omletã) ºi ceva zarzavat (roºie, salatã, castravete, ardei). Nu au ce sã caute în pacheþelul pentru ºcoalã dulciurile, mâncarea grasã, mâncarea prãjitã sau foarte sãratã. În funcþie de apetitul copilului, pãrintele îi poate pregãti acestuia douã sau trei sandwich-uri", a mai precizat specialistul.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/pachetelul-cu-mancare-pentru-scoala-ce-ar-trebui-sa-contina-si-ce-nu_98350.html#ixzz4tHuNRQXq .

"Pacheþelul cu mâncare pentru ºcoalã" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent