· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Abandonul scolar

Abandonul ºcolar a fost ºi a rãmas una dintre marile probleme ale învãþãmântului românesc

Abandonul ºcolar este prezent azi în 40% din unitãþile de învãþãmânt din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee. În ceea ce priveºte absenteismul de la ore, acesta apare cel mai des tot în învãþãmântul liceal. Paradoxal sau nu, Regiunea Bucureºti - Ilfov are cele mai slabe rezultate privind prezenþa la ore, cu o medie anualã de absenþe de peste 32 de ore/elev.

Aceste date reies din studiul „Investiþie în educaþia copiilor din mediul rural", realizat de cãtre Fundaþia World Vision România, la iniþiativa ºi cu finanþarea Fundaþiei Vodafone România.


Cercetarea este reprezentativã la nivel naþional ºi a fost efectuatã în perioada februarie - iulie 2017. Astfel, peste douã treimi din unitãþile de învãþãmânt din mediul rural se confruntã cu cel puþin un factor de risc educaþional, cum ar fi rezultate slabe la evaluarea naþionalã, risc de abandon ºcolar, rate ridicate de absenteism ºi repetenþie, ºi cu unul sau mai mulþi factori de risc socio-educaþionali, cum ar fi elevi proveniþi din familii dezavantajate economic sau spaþii ºi dotãri materiale insuficiente.

Citeste mai mult: adev.ro/owxzlu .

"Stiri: Stiri: Abandonul scolar" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent