· articole
· intamplari

Rosul unghilor
Primul pas pentru a-ți dezobișnui copilul să-și mai roadă unghiile este să identifici ce cauze ar fi putut determina acest obicei și să analizezi dacă nu există cumva factori de stres în viața lui - schimbări, divorț, bonă etc.Nu este o soluție să-l cerți, să-l pedepsești și să-l bați la cap pentru că nu faci altceva decât să pui presiune pe el. Procesul de dezobișnuire necesită răbdare, iar rezultatele se văd în timp. Tu trebuie să te asiguri că igiena locală este riguroasă, să-l ajuți să conștientizeze fapul că-și roade unghiile pentru ca, apoi, să se poată dezobișnui de acest obicei. Iată, în continuare, cinci pași care trebuie urmați.

Nu-l pedepsi
Rosul unghiilor tinde să fie un gest inconștient. În cazul în care copilul tău nu realizează ceea ce face, cicăleala și pedepsirea lui sunt destul de inutile. Chiar și adulții întâmpină dificultăți când vine vorba să se dezbare de anumite obiceiuri!

Păstrează igiena locală
Unghiile trebuie să fie tăiate pentru a reduce tentația de a le roade și curate pentru a reduce expunerea la microbi.

Distrage-i atenția când îl surprinzi că-și roade unghiile.
Dacă are acest obicei când citește sau se uită la desene animate, dă-i în mână o pietricică netedă sau un alt obiect ușor cu care să se joace și să-i țină mâinile ocupate.

Ajută-l să devină conștient de obicei
Pedepsindu-l atunci când nu conștientizează acest gest, nu faci altceva decât să pui presiune pe copil. Ajută-l să devină conștient de ceea ce face când își roade unghiile într-o manieră blândă, dar eficientă. Modul îl veți stabili împreună: poate fi o atingere ușoară pe braț, să-i faci cu ochiul sau să rostești un cuvânt secret.

Ia măsuri
Lipește plasturi sau stickere colorate pe buricele degetelor sau aplică o soluție cu gust amar special destinată persoanelor care au probleme cu acest obicei. Discută cu farmacistul pentru a te asigura că alegi un produs potrivit pentru copii.

.

"Rosul unghilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent