· articole
· intamplari

Tratamentul tusei seci la copii
Afla daca tusea seaca la copii este un motiv real de ingrijorare si ce spun medicii in aceasta privinta.Tratamentul tusei seci la copii nu este dificil. Atât timp cât apelezi la sfatul medicului și îi oferi cât mai multe informații în ceea ce privește tusea copilului tău, doctorul îi poate oferi cel mai eficient tratament. În alte cuvinte, tusea seacă la copii nu este neapărat un motiv de îngrijorare, condiţia fiind tratamentul la timp.

Caracteristicile tusei seci la copii
Tusea este un reflex brusc și adesea repetat care ajută la curățarea căilor respiratorii de secreții, diverși iritanți sau particule străine și microbi. Reflexul de tuse evoluează în trei faze: 1. inhalare, 2. expirație forțată și 3. eliberare violentă a aerului din plămâni. Acest reflex, când se repetă, indică prezența unei afecțiuni.

Tusea seacă la copii este cunoscută și sub numele de tuse neproductivă pentru că nu produce expectorați (flegmă, mucus) și, din acest motiv, este extrem de supărătoare și agasantă mai ales pentru copil. Tusea seacă poate persista multă vreme, obosindu-l pe micuț. Acest tip de tuse determină urcarea mucusului în zona laringelui și produce senzații deranjante, care îl fac pe copil să tușească din ce în ce mai des, în special noaptea. Deoarece această tuse perturbă somnul, copilul devine obosit și plânge constant.

Tratamentul tusei seci la copii
Din punct de vedere medical, tusea seacă la copii nu este gravă și poate fi tratată ușor. Pediatrii nu susțin administrarea de medicamente în momentul în care copilul prezintă o simplă răceală sau o tuse sezonieră. Mulți doctori consideră că este mult mai bine ca parinții să lase organismul copilului să lupte cu boala pentru a fortifica sistemul imunitar.


• Inhalarea aerului uscat este una dintre cauzele principale ale apariției tusei seci. Folosind un umidificator, umiditatea din aer crește, astfel reduci posibilitatea apariției congestiei nazale și ajută la calmarea gâtul iritat.
• Deshidratarea este o complicație comună în cele mai multe boli. Copilul trebuie să bea mai multe lichide decât în mod normal. Îi poți oferi ciorbă caldă (supa de pui funcționează întotdeauna), compoturi și sucuri de fructe făcute în casă.
• Un pahar de apă caldă amestecată cu 1-2 lingurțe de miere de albine ajută la lubrifierea laringelui și faringelui, calmând senzația de iritare.
• Copiii de peste 4 ani pot face gargară cu apă sărată. Învață-l să facă gargară mai întâi cu apă plată și apoi treceți la apă cu sare.
• La culcare încearcă să-i ridici capul cu ajutorul unei perne.
• Înlătură din cameră orice sursă de poluare cu substanțe iritative (fum de la bețișoare parfumate, spray, odorizante de cameră)
• Nasul trebuie să fie permanent curat. Folosește picături nazale cu apă de mare și un aspirator nazal, sau altă metodă aprobată de medicul de familie, pentru a elimina mucozitățile. Altfel acestea ajung în gât și vor provoca o nouă criză de tuse.
• Cere întotdeauna sfatul medicului pediatru înainte de a da unui copil cu vârsta mai mică de 3 ani un medicament de tuse.

"Tratamentul tusei seci la copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent