Primul lucru pe care ți-l dorești când vizitezi un apartament pe care ai vrea să îl închiriezi sau să îl cumperi în capitală, este spațiul generos, potrivit pentru a fi decorat după preferințe, mai ales pentru familiile cu copii.
La locuințe spațioase visează multă lume, deși puțini își dau seama că, de multe ori, nu le trebuie un apartament prea mare, pentru că există numeroase avantaje de a locui într-o casă mică.
Probabil că o garsonieră nu este neapărat prima opțiune, dar poate deveni, având în vedere beneficiile pe care ți le poate oferi
închirierea unei case în mijlocul Bucureștiului, chiar și dacă nu este foarte spațioasă. Pe lângă faptul că este mai ușor de întreținut și de mobilat, poate fi încălzită mai repede pe timp de iarnă. Iată 15 motive să fii fericit că locuiești într-o casă mică:
1. O casă mică poate fi mai confortabilă
Este important să nu aglomerezi încăperile cu obiecte inutile pentru a te bucura de confort maxim, deoarece într-un spațiu restrâns lucrurile tind să graviteze în mod natural unul către celălalt.
2. O casă mică este mai ieftină
Într-o locuință mică nu ai nevoie de multă mobilă, așa că amenajarea nu implică foarte multe cheltuieli, iar facturile vor fi în general mai mici.
3. O casă mică este mai ușor de mobilat
Un spațiu mic presupune poziționarea eficientă a obiectelor, precum și posibilitatea de a alege mai ușor un stil de amenajare.
4. O casă mică este mai ușor de întreținut
Curățenia într-o casă poate consuma destul de mult timp, mai ales dacă ai copii, și cu cât spațiul este mai mare cu atât vei aloca și mai multă energie pentru a-l întreține.
5. O casă mică este mai prietenoasă cu mediul înconjurător
Prin utilizarea unor cantități mici de apă, energie și alte resurse, o casă mică nu lasă urme semnificative asupra mediului. Mai mult, dacă nu stai la bloc, poți folosi panouri solare, compost pentru grădină etc.
6. O casă mică este mai ușor de reparat
Repararea părților componente ale unei case mici vor costa mai puțin decât părțile echivalente ale unei case mari, ceea ce contribuie la economisirea de timp, energie și bani pe termen lung.
7. O casă mică este mai „friendly” pentru familiile cu copii
Într-o casă mică, copii unei familii vor locui în aceeași cameră și vor avea parte de toată atenția părinților, ceea ce ar fi benefic pentru dezvoltarea lor.
8. O casă mică te menține mai sănătos
Dintr-o casă mică vei avea tendința să ieși mai des pentru a practica diverse activități, deci spațiul restrâns poate descuraja sedentarismul.
9. O casă mică îți stimulează creativitatea
Trebuie să găsești soluții practice de amenajare, dar totodată trendy. Pentru a avea o locuință cât mai confortabilă, poți merge pe varianta amenajării în plan deschis a spațiilor comune (open space).
10. Într-o casă mică ai totul la îndemână
Într-o casă mică poți organiza obiectele mai eficient, astfel încât să știi exact unde sa le găsești când le cauți.
11. O casă mică te motivează să iei decizii înțelepte
Într-o casă mică trebuie să înveți să fii organizat, să amenajezi inteligent și să găsești soluții pentru a trăi simplu, dar fără a simți anumite lipsuri.
12. O casă mică este mai ușor de încălzit
O casă mică poate fi încălzită mai repede, fără a fi nevoit să folosești sisteme de încălzire complexe, iar factura va fi cu siguranță mai scăzută decât cea a unei locuințe mari.
13. O casă mică încurajează membrii familiei să petreacă mai mult timp împreună
O familie care locuiește într-o casă mică are contextul propice pentru a se implica în mai multe activități comune, ceea ce pentru cuplu și copii este cu siguranță un avantaj.
14. O casă mică înseamnă securizare mai eficientă
O casă mare presupune mai multă responsabilitate în ceea ce privește securizarea acesteia. Pentru un spațiu mic nu vei cheltui mult pe sistemul de securitate și vei putea avea control mai bun al spațiului care trebuie supervizat.
15. O casă mică înseamnă accesorii mai puține și mai ieftine
Indiferent dacă mobilezi sau nu o locuință, ocazional ai tendința să schimbi accesoriile care îi dau personalitate. Într-o casă mică acestea nu vor fi foarte costisitoare și nu vor avea strict rol decorativ, ci pot deveni multifuncționale.
Sursă: Digital WorkForce
Sursă foto: pixabay.