· articole
· intamplari

3 destinații de vacanță în România, pentru familii cu copiiAnul acesta ți-ai propus să aloci mai mult timp familiei, pentru a explora împreună cele mai inedite destinații de vacanță? Ai decis că este momentul ca cei mici și cei mari să descopere farmecul călătoriilor efectuate în jurul lumii? Atunci cu siguranță vrei să dai startul aventurii în România, bifând câteva locații turistice în care nu ai ajuns până acum.

Iată trei destinații în care poți petrece un sejur reușit împreună cu cei mici!Vacanță în comuna Brebu, județul Dâmbovița

Prima destinație de vacanță potrivită pentru petrecerea unui concediu în familie, împreună cu cei mici, pe care v-o recomandăm astăzi se află în judetul Dâmbovița. Este vorba de comuna Brebu, care impresionează turiștii prin peisajele pitorești și prin interacțiunile cu natura pe care le oferă.

Satul Brebu este localizat la 100 km de București, fiind o locație potrivită atât pentru sejururi scurte, organizate în weekenduri, cât și pentru vacanțe de o săptămână, petrecute în stil tradițional românesc.

Satul Brebu te va impresiona și prin varietatea și diversitatea felurilor de mâncare tradiționale, gătite de localnici, conform rețetelor originale, păstrate timp de sute de ani. Amplasarea în mijlocul unor dealuri subcarpatice face această locație ideală pentru cei care călătoresc cu copiii, care se pot juca nestingheriți în natură.

Mai mult decât atât, cei mici vor avea și șansa de a interacționa cu caii și cu alte animale din zona, iar adulții se vor putea bucura de ciclism sau de sesiuni distractive de călărit. Puteți experimenta și frumusețea împrejurimilor, în cadrul unor plimbări efectuate pe traseele destinate turiștilor.

Vacanță în Delta Dunării

Incursiunea turistică de astăzi ne duce din satul tradițional Brebu, mai aproape de litoralul românesc. A doua recomandare de călătorie destinată familiilor cu copii este reprezentată de muzeul viu al Deltei Dunării, locul preferat pentru sejururi de weekend de români și de turiștii străini.

Dacă vrei să trăiești experiența din Deltă, izolat de restul lumii, poți alege satul Letea ca destinație de vacanță. Imediat ce vei ajunge acolo, vei avea impresia că te afli în trecut, datorită ulițelor cu nisip, a căruțelor tradiționale aflate la fiecare poartă a localnicilor și a animalelor care pasc nestingherite în natură.

Casele acoperite cu stuf, colorate în nuanțe vesele de verde și albastru îți vor reaminti faptul că te afli în Delta Dunării, în 2019, într-un loc care pare să fi rămas neatins de civilizație. Copii se vor putea juca liniștiți în natură, vă puteți caza în casele localnicilor și puteți degusta delicioasele preparate pe bază de pește, pe care doar localnicii din Deltă știu cum să le pregătească.

Tot în Delta Dunării, cei care preferă să petreacă o vacanță cu cei mici mai aproape de natură, pot alege localitatea Sfântu Gheorghe ca destinație de vacanță. În această zonă pitorească, în care Delta se întâlnește cu apele Mării Negre, vei descoperi locuri de campare cu cortul și opțiuni de cazare la căsuțe din lemn, acoperite cu stuf.

Green Dolphin Camping, una dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție, oferă condiții excelente turiștilor care vor să petreacă un weekend sau o vacanță mai lungă în Deltă, în stilul boem care le aduce aminte de Vama Veche.

Sejur în satul Simon, județul Brașov

Continuăm periplul nostru turistic revenind din atmosfera relaxantă a Deltei, pe tărâm cu specific tradițional. De data aceasta, vom ajunge în județul Brașov, într-un sat cu peisaje fabuloase și condiții de cazare care ne amintesc de căsuțele bunicilor de odinioară.

Este vorba de satul Simon, localizat în populara zonă cunoscută ca Poarta Carpaților, în care vei admira, de la prima vedere, stilul arhitectural rustic și simplu de odinioară. Această destinație de vacanță este ideală pentru familiile care decid să călătorească cu cei mici, din dorința de a le oferi acestora șansa de a descoperi farmecul de odinioară al traiului de la țară. Vă puteți caza în căsuțele tradiționale ale localnicilor, iar cei mici vor putea alerga nestingheriți în grădinile imense, amplasate pe dealurile din zonă.

Cei mari se vor putea relaxa pe prispa casei în care se cazează, degustând preparatele pregătite de femeile din sat, care respectă rețetele tradiționale, transmise din generație în generație. În satul Simon din județul Brașov, veți redescoperi liniștea vieții de odinioară și veți învăța din nou cum se poate trăi departe de zgomotul orașului și de stresul citadin.

Prin urmare, dacă vă gândiți să dați startul vacanțelor din acest an, petrecute alături de familie, considerați satul Brebu, satul Simon și Delta Dunării ca destinații de vacanță inedite, din care veți pleca cu amintiri de neuitat.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay
.

"3 destinații de vacanță în România, pentru familii cu copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent