· articole
· intamplari

(P) Înveți odată cu bebelușul: știai că există diferite tipuri de scutece?

Meseria de părinte este o activitate cu normă întreagă, care te obligă constant să înveți lucrui noi.

Unul dintre acestea este faptul că există diferite tipuri de scutece pentru bebeluși.

Primele sunt de bază, iar ultimul este un produs hibrid realizat din materiale prietenoase cu mediul. Astfel, părinții pot alege modelul din pânză, pe cel de unică folosință absorbant sau superabsorbant sau pe cel de unică folosință din fibră de bambus.

Modele din pânză


Realizate din fibre dense de bumbac, precum damascul, acestea sunt lavabile și refolosibile și, totodată, preferate de părinții care sunt preocupați de protecția mediului.

Se remarcă prin faptul că sunt biodegradabile și, pentru că se pot spăla și reutiliza, fiind mult mai puțin costisitoare. Există diverse tipuri și mărimi, iar părinții trebuie să se familiarizeze cu modul de utilizare și să decidă ce tip preferă: pătrate, triunghiuri sau benzi.

Totuși, aceste modele nu oferă același confort ca cele de unică folosință, iar părinții ocupați, care caută soluții pentru a câștiga timp, vor prefera să nu spele scutece de pânză și vor alege gama de unică folosință care este și mai ușor de folosit.

Cu toate că sunt experți care consideră că utilizarea modelelor din pânză facilitează pregătirea timpurie a micuțului și trecerea către oliță, teoria nu este verificată și confirmată.


Modele de unică folosință


Scutecele de unică folosință pot fi:
  • Absorbante - au în interior celuloză și trebuie schimbate regulat pentru a păstra pielea bebelușului cât mai uscată și mai curată.

  • Superabsorbante - au nucleul umplut cu un material gelifiant absorbant care îndepărtează eficient umezeala de pe pielea micuților. Acestea previn accidentele care pot apărea dacă nu se schimbă la intervale corespunzătoare și sunt recomandate pentru a fi folosite peste noapte.

Ambele tipuri se găsesc în varianta cu benzi laterale sau în cea de chiloțel și pe mărimi diferite, în funcție de greutatea copilului. Sunt mulți părinți care folosesc acest tip doar în primele luni de viață ale micuțului, pentru ca apoi să aleagă variante mai prietenoase cu mediul, cum ar fi cele din pânză sau din fibre de bambus.

Modele vegane cu fibre de bambus


Părinții care caută o alternativă prietenoasă cu mediul pot lua în considerare varianta de scutece vegane. Acestea oferă siguranță maximă chiar și bebelușilor cu pielea foarte sensibilă. Conțin două straturi realizate din bambus: unul interior, care este foarte moale, și unul exterior, care permite pielii să respire.

Modelele cu fibre de bambus sunt rezistente și, datorită benzilor elastice din lateral, se mulează perfect pe fundulețul bebelușului, asigurându-i tot confortul și siguranța necesare atât în timpul zilei, cât și noaptea. Datorită faptului că este realizat din materiale naturale, este biodegradabil și nu dăunează mediului, scutecul este considerat un produs eco-friendly.

Când vine vorba de scutece pentru bebeluși, cea mai bună varianta este cea care funcționează cel mai bine, atât pentru micuți, cât și pentru părinți. Desigur, bugetul disponibil și grijă față de mediu sunt două aspecte importante de care părinții vor ține cont întotdeauna.


Sursă foto: Pexels.

"(P) Înveți odată cu bebelușul: știai că există diferite tipuri de scutece?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent