· articole
· intamplari

Cumpărături alimentare cu buget redus: Tips & Tricks





Prevenirea risipei și valorificarea surplusului alimentar reprezintă, adesea, una dintre provocările cotidiene ce necesită o atenţie deosebită.

Ți se întâmplă frecvent să achiziționezi mai multă mâncare decât ai nevoie? Ei bine, dacă te întorci acasă cu sacoșele pline și buzunarele goale, înseamnă că este crucial să-ți întocmești un plan de cumpărături. Cu toate că sunt oameni care consideră că doar alimentele scumpe sau în cantități mari îți pot asigura un stil de viață adecvat și sănătos, în realitate, poți face cumpărături și cu un buget redus. Iată câteva trucuri în acest sens:

Planifică-ți mesele pentru o săptămână


Atunci când ai la dispoziție puțini bani pentru alimentația de zi cu zi, este esențial să-ți planifici fiecare masă. Poate părea dificil la început, dar, pe măsură ce-ți vei alcătui planuri săptămânale, ai șansa să descoperi rețete și ingrediente noi. Poți să stabilești preparatele ținând cont de alimentele pe care le ai la dispoziție în cămară sau în frigider, fără să mai fie nevoie să mergi la cumpărături în fiecare zi. În cazul în care nu lucrezi pe baza unei planificări, ai toate șansele să risipeşti bani mergând constant la supermarket fără să știi ce anume vrei să gătești și de ce ai nevoie.

Creează-ți stocuri de alimente


Dacă te știi mână largă, încearcă să-ți faci stocuri de produse mai puțin perisabile, pe care să le ai, întotdeauna, la îndemână. Orezul, pastele, zahărul, făina sau conservele sunt alimente care rezistă destul de mult timp în dulap. De asemenea, cumpără produse proaspete în sezon și congelează-le, ca să le poți consuma la nevoie. Profită de promoții și reduceri când apar sau apelează la un împrumut IFN online dacă nu ai bani în acel moment ca să-ți cumperi, de exemplu, legume și fructe de sezon, pe care să le congelezi. În afara sezonului, costul lor va fi mai mare, așa că fă un efort să-ți creezi stocuri de alimente când prețurile sunt mici.

Verifică frigiderul și cămara, înainte de a merge la cumpărături


Dacă ajungi la supermarket fără să ştii ce anume îți lipsește sau ce mâncare să faci pentru cină, în mod sigur nu te vei încadra în buget. Înainte de a pleca de acasă, verifică ce produse ai la dispoziție, gândește-te pentru ce preparate culinare poți opta și mergi la cumpărături doar dacă îți trebuie ceva și nu te poți descurca să improvizezi cu produsele din casă.

Fă-ți, întotdeauna, o listă de cumpărături


Fără o planificare adecvată ai tendința de a cumpăra mai mult decât ai nevoie. Nu pleca la magazin fără o listă de cumpărături deja pregătită, fiindcă s-ar putea să pui în coș tot ce te ispitește. Dacă ai o listă de cumpărături și un buget limitat, tendinţa de a risipi este redusă.

Renunță la produsele de marcă


Nu te ghida doar după brand atunci când mergi la cumpărături. Dacă un produs beneficiază de mai multă reclamă, nu înseamnă că este și cel mai bun. În multe cazuri, un produsele din reclame au aceleași valori nutriționale ca altele mai puțin cunoscute. Prin urmare, gândește-te de două ori înainte de a alege prețul, calitatea și marca pentru că, dacă valorile nutriţionale sunt aceleași, sunt de preferat alternativele mai ieftine, pentru a nu depăşi bugetul.

Cumpără carne în mod înțelept


Ce înseamnă acest lucru? De pildă, dacă vrei să gătești carne de pui, achiziționează un pui întreg. Îl porționezi acasă și, apoi, îl depozitezi în pachete, în congelator. Bucățile dezosate sunt cu 40% mai scumpe decât celelalte, iar anumite părți achiziționate separat pot fi mai costisitoare decât puiul întreg.

Cu puțină autodisciplină și multă organizare, poți să te încadrezi și într-un buget redus pentru cumpărăturile alimentare. Respectă regulile de mai sus și încearcă să-ți construiești o dietă sănătoasă și echilibrată, chiar și cu bani mai puțini.


Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Unsplash.





"Cumpărături alimentare cu buget redus: Tips & Tricks" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent