Jucăriile din lemn sunt ideale pentru a dezvolta cât mai mult creativitatea, dar și motricitatea copiilor de orice vârstă.
Deși au un design simplist, la o primă vedere, jucăriile din lemn sunt educative și, în plus, sunt și de calitate superioară datorită materialului solid din care sunt confecționate. Iată câteva tipuri de jucării din lemn care nu ar trebui să lipsească din colecția copilului tău.
Puzzle-uri din lemn
Puzzle-urile din lemn vor deveni jucării preferate de copii datorită designului lor și a ilustrațiilor, dar și pentru că materialul este plăcut la atingere, iar piesele se îmbină ușor spre satisfacția micuților care se vor putea bucura de rezultatul muncii lor. Puzzle-urile din lemn dezvoltă motricitatea fină a copiilor, dar și capacitatea lor de recunoaștere a formelor și a culorilor. Acest tip de jucării educative se găsesc în numeroase variante interesante în categoria de jucării Goki de la Piciuland.ro.
Cuburi din lemn și jocuri de construcții
Cuburile din lemn fac parte din categoria jucăriilor educative care îi ajută pe copii să înțeleagă diferența de mărime și greutate dintre forme, dar și de modul în care ei pot să confere stabilitate unei construcții prin stivuirea corespunzătoare a obiectelor. De asemenea, cuburile din lemn sunt foarte utile deoarece îi ajută pe copii să învețe mai ușor să numere sau să rețină denumirile animalelor, de exemplu, având ilustrații pentru acest lucru.
Seturi de joacă pentru învățarea obiectelor din casă
Seturile din lemn care reprezintă miniaturi ale încăperilor dintr-o locuință, precum bucătăria, sunt educative pentru copii prin prisma faptului că îi ajută pe aceștia să rețină mai ușor obiectele existente în orice casă. În plus, joaca lor va fi una prelungită deoarece au ocazia să își imagineze propriile scenarii și să pună în practică jocuri de rol care îi vor ține ocupați o perioadă îndelungată.
Sortator de forme geometrice și culori
Sortatorul de forme geometrice și culori reprezintă un joc din lemn care este destinat îndeosebi preșcolarilor deoarece îi sprijină pe aceștia în procesul de învățare a figurilor geometrice, dar și a culorilor. Sortatorul are și un design interesant care va stârni curiozitatea copiilor și ei vor fi dornici să se joace cât mai mult cu obiectele, până când vor reuși să le rețină denumirile sau utilitatea, dar și modalitatea de integrare.
Jucării din lemn care stimulează memoria
Cu ajutorul unor puzzle-uri interesante din lemn copiii pot să își exerseze memoria datorită faptului că vor trebui să potrivească piesele care reprezintă animale, forme geometrice sau diverse alte obiecte. Aceste piese de puzzle trebuie aranjate în ordine și în acest mod jucăriile contribuie și la sporirea capacității de concentrare a copiilor.
Jucării pentru dezvoltarea motricității fine
Pentru copiii mai mari de un an sunt potrivite jucăriile din lemn care ajută la dezvoltarea motricității fine, iar în această categorie intră diverse seturi care conțin obiecte colorate ce pot fi stivuite sau care ajută la crearea unor construcții interesante. Acest tip de jucării este destinat în special bebelușilor pentru că ei sunt în etapa în care au nevoie de ajutor în plus pentru a progresa din punct de vedere cognitiv.
Jucării senzoriale din lemn
Simțul tactil, vizual sau cel auditiv auditiv pot să fie stimulate cu ajutorul jucăriilor senzoriale din lemn în cazul bebelușilor. Aceste obiecte au de cele mai multe ori un design atractiv datorită căruia interesul copiilor va fi stârnit și ei vor vrea să utilizeze jucăriile cât mai mult, ceea ce este în beneficiul lor.
Jucăriile din lemn ies în evidență atât prin designul simplu, dar atractiv, cât și prin funcțiile pe care le îndeplinesc dacă sunt utilizate în scopul în care au fost create. Aceste jucării din lemn au și o componentă educativă care ajută copiii să se dezvolte și să învețe foarte multe lucruri noi mult mai rapid și mai ușor prin propria lor experiență. Jucăriile din lemn sunt recomandate pentru copii deoarece sunt produse naturale, foarte rezistente în timp, care stimulează imaginația și creativitatea copiilor.
Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: Unsplash.