· articole
· intamplari

Darurile pe care ti le face copilul

Autor: raul
data publicarii: 31.07.02


Desi simple, darurile pe care ti le face copilul sunt destul de puternice ca sa iti modifice viata. In bine.

Dragostea neconditionata
Inca de la nastere, tu esti centrul universului copilului. El iti daruieste dragostea lui fara sa isi puna intrebari si fara sa i-o ceri.

Pe masura ce creste, el iti va arata dragostea sa in nenumarate feluri, de la primul zambet pana la primele felicitari facute cu mana lui. Dragostea lui este plina de admiratie, afectiune, loialitate si o mare dorinta de a te multumi.

Increderea absoluta
Copilul tau crede in tine. In ochii lui esti puternic, capabil, puternic si intelept. El va demonstra increderea pe care o are in tine relaxandu-se cand esti in preajma, solicitandu-te cand are probleme, mandrindu-se cu tine in fata celorlalti. Se va baza pe tine ca sa-l aperi de ceea ce il sperie, inclusiv sentimentele lui. In prezenta ta va incerca lucruri noi, pe care nu ar avea curaj sa le faca de unul singur sau in prezenta altcuiva. Are incredere in siguranta pe care i-o oferi.

Fiorul descoperirii
A avea un copil este o sansa unica sa redescoperi placerile si emotiile copilariei. Desi nu poti sa iti retraiesti viata prin intermediul copilului, poti impartasi bucuria lui pe masura ce descopera lumea inconjuratoare. In acest timp s-ar putea sa-ti descoperi calitati si talente pe care nici nu visai ca le ai. Sentimentele de empatie combinate cu o crescanda constiinta de sine te vor ajuta sa te joci si sa interactionezi cu copilul tau. Pe masura ce veti descoperi lucruri noi impreuna, fie ca acestea sunt noi posibilitati, noi cuvinte sau feluri de a depasi obstacole, experienta si increderea in tine ca parinte vor creste si vei fi mai bine pregatit pentru viitoarele incercari.

Emotia
Prin intermediul copilului vei experimenta noi nivele de bucurie, dragoste, mandrie si placere. Dar si neliniste, suparare, frustare. O sa fie delicioasele momente cand copilul te va imbratisa strans, dar o sa fie si momente cand o sa simti ca nu mai poti vorbi. Acelasi copil care la 3 ani dansa bucuros cu tine, la 4 ani s-ar putea sa treaca printr-o perioada de revolta. Extremele nu sunt contradictorii, ci pur si simplu o realitate a cresterii si dezvoltarii copilului. Rolul tau, ca parinte, este sa accepti si sa apreciezi toate sentimentele copilului si ale tale si sa le folosesti pentru a-i oferi o indrumare permanenta.

.

"Darurile pe care ti le face copilul" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
18.08.05 18:36: getuleana
E adevarat acest articol asa-l vedeam eu pe tata cel mai bun ,hotarat ceva de neclintit stiam sa-l respect ,era un salvator .ma incredeam in el si nu numai in ambii parinti ei erau sprijinulmeu si dragostea mea si inca mai sunt !!!!frumos!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de raul

Evaluare
scor mediu 4.2
voturi 10


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent