· articole
· intamplari

3-7 ani: Pregatirea copilului pentru gradinita

educatieDaca puiul tau stie sa faca la olita, se exprima binisor si mananca singur, atunci este gata pentru marele pas: gradinita.
Nu te gandi ca este prea mic si neajutorat. In colectivitate va face progrese uimitoare.
Cea dintai zi petrecuta la gradinita poate fi un succes sau o adevarata catastrofa. Alintatul familiei devine unul dintre cei 20 de copii ai grupei, ceea ce cu siguranta nu-l va incanta. Este posibil ca el sa accepte schimbarea fara prea mari emotii, mai ales daca are frati mai mari sau a fost obisnuit sa-si petreaca timpul alaturi de copii pe terenul de joaca. Dar se intampla deseori sa transforme momentul despartirii de tine intr-o adevarata drama.
Pentru a preintampina un eventual esec al copilului, este nevoie de o perioada de pregatire psihologica. Chiar daca ti-a mai ramas putin timp la dispozitie, trebuie sa profiti pentru a-ti ajuta copilul sa faca primul sau pas ca individ independent. Este foarte important sa depaseasca acest moment fara traume.
publicat: 10.09.09 08:51
(continuare... | 11808 citiri | 9 comentarii | scor 3)

3-7 ani: Extractia dintilor temporari

sanatateDintii temporari (de lapte) indeplinesc roluri importante atat in alimentatia copilului, cat si in procesul de dezvoltare armonioasa a aparatului dentomaxilar.
Autor: alinatent, publicat: 12.03.07 00:00
(continuare... | 26162 citiri | 14 comentarii | scor 4.33)

CALENDARUL PARINTILOR
AI CITIT?
SONDAJ
Cand este momentul potrivit sa-ti duci copilul la inot?
Pana intr-un an
Pana in 2 ani
Peste 3 ani
voturi: 47  comentarii 0
MAXIMA ZILEI

Situatia copiilor este o indatorire speciala pentru statul de drept. Copiii nu din vointa proprie se nasc si cresc cu parinti saraci. Intrucat copilul nu poate fi acuzat de saracie, nici cauza nu este importanta in urma caruia s-a ajuns la aceasta situatie. Si daca somajul, si daca boala, divortul sau lenea parintelui au fost cauza, in nici unul din cazuri copilul nu poate fi privat de sansa de a deveni cetatean in toata regula. Uniunea Europeana - 1998