Decoreaza masa de Craciun
Data 02.12.10 07:24


Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de a petrece timp de calitate alaturi de micutii nostri, de a ne impodobi casele cu mici decoratiuni facute impreuna cu ei.Iata o idee pe care putem sa o punem in aplicare in asteptarea Craciunului.

Pentru masa de Craciun :

Materiale:
-stofa rosie - pasla,catifea groasa sau orice material textil mai gros (pentru baza)*
- stofa alba si verde sau pasla ( felt)-pentru decoratiuni, pot fi bucati mai mici
-foarfeca
-lipici sau aracet pentru textile
-hartie alba sau colorata
-marker subtire
-fier de calcat


*Ca sa afli cat material ai nevoie masoara cu atentie masa pe care va fi plasata decoratiunea astfel incat sa o poti aseza pe toata lungimea ei ( vezi fotografia).

Instructiuni:
- Taie stofa rosie la dimensiunea dorita.Daca utilizezi pasla nu vei avea nevoie sa tivesti marginile.Daca utilizezi un alt material tiveste marginile cu atentie si calca-le cu ajutorul unui fier de calcat. Poti pune un pic de lipici textil pe margine, indoi cu atentie si apoi calci cu fierul.Te scuteste de tivit cu ac si ata daca materialul permite indoirea.
- Pe o foaie de hartie deseneaza braduti, stelute sau oameni de zapada. Decupeaza cu atentie si verifica cum se incadreaza pe stofa rosie.
- Cand esti multumita de rezultat foloseste tiparele pentru a desena si decupa din materialele albe si verzi ( ori alte culori dorite) pentru a obtine decoraratiunile planuite de voi
- Aseaza decoratiunile pe baza rosie si lipeste-le.
- Finiseaza lucrarea adaugand mici detalii, poate putin sclipici colorat atat de apreciat de cei mici sau firisoare de lana alba pentru fulgi de nea.


Aranjamentul vostru va insufleti cu siguranta masa de Craciun!

Sursa articolului si a fotografiei : www.grandparents.com