5 alimente recomandate copiilor de peste 2 ani
Data 24.06.17 08:27Ce mai mananca piticii?

Lactatele
Sunt o parte importantã în alimentaþia copilului. Ele conþin vitamina B, esenþialã în dezvoltarea tuturor funcþiilor creierului. În plus, acestea furnizeazã o cantitate mare de proteine ºi carbohidraþi, care reprezintã o sursã de energie esenþialã pentru creier. Evitã iaurtul ce conþine zahãr! De preferat, adaugã în el câteva cubuleþe de fructe proaspete.

Somonul
Este sãrac în grãsimi saturate, dar bogat în proteine ºi, în mod special, acizii graºi omega 3. Este indicat sã fie consumat seara, pentru cã grãbeºte venirea lui Moº Ene. Dacã, într-o primã fazã, prichindelul îl refuzã, încearcã sã-l introduci în piureul de spanac.

Carnea slabã de vitã
Este una dintre sursele de fier cel mai bine absorbite de organism. De fapt, s-a demonstrat cã numai 30 g pe zi ajutã corpul sã absoarbã fierul din alte surse. Conþine ºi zinc, care ajutã memoria. Poþi fierbe carnea ºi s-o introduci cu piureuri de legume ori sã-i prepari o supiþã de periºoare.

Ouãle
Sunt bogate in vitamina B12. Gãlbenuºul conþine o mare cantitate de colinã, care ajutã la dezvoltarea memoriei. Încearcã sã nu i le dai ca ochiuri prãjite în mult ulei. De preferat ar fi fierte sau ca omletã cu câteva verdeþuri în ea.

Fructele de pãdure
Conþin un nivel ridicat de antioxidanþi, mai ales vitamina C. Coacãzele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C: 200 mg/100 g. În general, pe cât de intensã este culoarea, pe atât de nutritiv este fructul. Le poþi servi ca atare sau în diferite prãjiturici de casã. Acum putem profita de cele congelate din supermarket, care sunt la fel de bune.