Autism Voice organizează Humans Walkathon pentru copiii cu autism
Data 15.03.21 11:25




Autism Voice propune un challenge virtual numit Humans Walkathon care are ca scop strângerea de fonduri pentru copii cu autism de care se îngrijește.

Humans Walkathon este o călătorie a fiecăruia dintre noi


Autism Voice organizează Humans Walkathon în perioada 19 martie - 9 aprilie 2021. Traseul este împărțit în 3 categorii:

#Extreme202,1k pe care îi poți termina în 21 de zile, traseu de 202,1 km efectuați oriunde vei alege;

#Power20,21k, pe care îi poți face în oricare dintre cele 21 de zile ale evenimentului, dar toți 20,21 km dintr-o singură călătorie;

#10K4Humans pe care îi poți face în oricare dintre cele 21 de zile ale evenimentului, dar toți 10 km dintr-o singură călătorie.

Vineri, 19 martie, ora 5:00 AM va începe călătoria și este timp pentru finalizarea kilometrilor propuși până vineri, 9 aprilie, la ora 8:00 PM.

Acest eveniment are ca scop strângerea de fonduri pentru micuții diagnosticați cu tulburare de spectru autist; fiecare taxă de 55 de lei strânsă cu această ocazie se va transforma în câte o oră de terapie pentru cei 400 de copii cu care lucrează terapeuții Autism Voice în cele două centre de terapie.

Despre Asociația Autism Voice


În Asociația Autism Voice sunt 400 de copii pe care viața i-a izolat nu doar în pandemie. În spatele unui zid gros, numit autism, acești micuți străbat un drum lung spre normalitate. Fiecare taxă de participare la Humans Walkathon se va transforma în ore de terapie pentru acești mici luptători. Fiecare 55 de lei=o oră de terapie.

Încă din 2008, misiunea asociației Autism Voice este de a dezvolta și a oferi, la nivel național, cei mai buni specialiști și cele mai bune programe de recuperare și integrare a copiilor cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale.

Cele două centre de terapie ale asociației sunt repere de profesionalism în România, iar echipa multidisciplinară a asociației asigură rezultatele optime în recuperarea abilităților copiilor cu dizabilități neuropsihice prin:
  • Programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie pentru cei mici;

  • Programe de consiliere și training pentru părinți și cadre didactice;

  • Programe de formare a specialiștilor implicați în terapia copiilor;

  • Materiale educaționale și terapeutice speciale;

  • Programe de integrare socială pentru copii și adolescenți;

  • Programe de advocacy, conștientizare și educare cu grupuri sociale și profesionale, pentru a-i ajută să înțeleagă cum pot contribui la evoluția copiilor cu tulburări de dezvoltare sau de spectru autist.