· articole
· intamplari

Înscrierile în clasa pregătitoare încep astăzi și se încheie în 30 martie
Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018 încep luni și se încheie în 30 martie, iar părinții pot vizita școlile și pot vorbi cu învățătoarele în Ziua porților deschise, care va fi organizată de școli până în 2 martie.În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Prima etapă de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar începe în 27 februarie și se încheie în 16 martie. A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 și 30 martie, potrivit Ministerului Educației.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc în perioada 22 februarie - 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse și asistență educațională. Fiecare unitate de învățământ în care sunt clase pregătitoare este obligată să organizeze Ziua porților deschise, până în 2 martie, pentru părinții care vor să viziteze spațiile școlare și să discute cu cadrele didactice.

Învățământul primar este obligatoriu și cuprinde clasa pregătitoare și clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de școlarizare, pentru clasa pregătitoare în învățământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, asigurându-se, astfel, școlarizarea tuturor copiilor. „Fiecare locuință este arondată unei unități de învățământ din proximitate - școala de circumscripție. Inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripțiilor”, a precizat Ministerul Educației.

Circumscripțiile școlare, planul de școlarizare, numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfășurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum și adresele unităților la care se desfășoară evaluarea psihosomatică vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare județene, respectiv pe cel al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, precum și ale unităților de învățământ. Potrivit Ministerului Educației, inspectoratele școlar vor soluționa orice situație legată de înscrierea în învățământul primar, „în interesul educațional al elevului și în limitele legii”.

Sursa: edu.ro.

"Înscrierile în clasa pregătitoare încep astăzi și se încheie în 30 martie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent