· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Comportament > nu socializeaza
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor nu socializeaza     
RELA
Locatie: bucuresti
Copii
VLAD CRISTIAN: 14 ani, 2 luni

26.01.2009 11:24   nu socializeaza  citat 

Baietelul meu a fost intotdeauna mai retras, mai timid. Nu se joaca cu orice copil e mai "selectiv" ca sa spun asa. E nevoie sa cunoasca bine copilul ca sa il bage in seama. Am sperat ca gradinita ii va aduce schimbari in comportament dar... A inceput gradinita din toamna, in octombrie. Debutul a fost greu, cu plansete, cu nopti nedormite, incurajari din partea noastra. In timp s-a obisnuit cu ideea ca trebuie sa mearga la gradinita in fiecare zi, nu mai plange. Acolo e cuminte, prinde repede tot ce le prezinta educatoarele, dar nu vrea sa comunice. Cu greu educatoarele l-au facut sa vorbeasca cu ele, sa le raspunda. Insa problema mea cea mare e ca nu interactioneaza cu copiii. Accepta o singura fetita care ne este si vecina si pe care o cunoaste de mult.
Cu ceilalti insa.... A mai avut tentative de a se apropia de ceilalti copii, insa rare. Odata a daruit unor fetite din grupa niste agrafute de par; a mai incercat sa se joace cu baieteii din grupa, dar cam atat. Il intreb seara ce a facut la gradi, cu cine s-a mai jucat, il intreb de fiecare copil in parte (x ce a mai facut, mai e bolnavior, a mancat, s-a jucat, etc.) imi povesteste de fiecare in parte, dar daca il intreb daca s-a jucat cu el/ ea/ ei imi raspunde: nu, ca sunt rai si nu imi plac. trist
Chiar nu stiu cum sa mai procedez. Sunt cativa copii (trei max ) pe care ii accepta in joaca lui. Restul.... sunt rai, nu-mi plac. In schimb copiaza din obiceiurile si expresiile (urate de multe ori) ale colegilor.
CE sa fac? Unde am gresit sau unde gresesc?
nu vreau sa insist prea mult pentru ca nu vreau sa se simta fortat in nici un fel.


sus

Denunta
Onush

26.01.2009 4:45     citat 

Eu zic ca e un pic cam devreme sa iti faci griji ca nu socializeaza.
Este devreme ca varsta, mai ales daca el nu are frati sau surori, si este devreme fata de momentul intrarii in colectivitate.
In plus el are o explicatie pe care ar trebui sa o respecti.

Faptul ca a inceput sa copieze din limbaj si din comportament este o dovada a faptul ca isi doreste sa se integreze imitand ceea ce fac majoritatea copiilor.

Pe de alta parte mie mi se pare ok ca un copil sa aiba discernamant in ceea ce priveste cu cine se joaca. Experienta fii-mii care e prietena cu toti copii, care incearca sa ii multumeasca pe toti si apoi vine plangand ca x-leasca care i-a propus sa fie prietena ei acum se joaca cu altcineva ma face sa imi doresc sa fie mai selectiva.
Desi am incercat sa ii explic ca exista diferente intre colegi, amici si prieteni sunt nuante pe care nici la 6 ani nu le percepe .... pentru ei multe lucruri sunt doar in alb si negru...

Asa ca multa rabdare si fii atenta ce iti doresti sarut


sus

Denunta
RELA
Locatie: bucuresti
Copii
VLAD CRISTIAN: 14 ani, 2 luni

26.01.2009 4:55     citat 

Multumesc pentru raspuns Onush sarut
Si eu imi dau seama ca exagerez, dar cateodata mai am nevoie sa-mi spuna si altii.
Vineri de ex. a avut o noua tentativa de a se apropia de grupul de baieti sa zicem "cool" din grupa lui. Esec. ceilalti sunt mai zvapaiati, el e mai cumintel (la gradi). Cand educatoarea s-a intors cu spatele baietii au inceput sa sara pe mese si pe scaunele, el nu, drept pt. care ceilalti l-au taxat nu esti prietenul nostru, pt. ca nu faci ca noi. S-a retras, la o alta masa, dar a fost f. suparat toata seara pe tema asta. Mie imi spusese educatoarea, dar mi-a povestit si el de vreo doua ori intamplarea. Chiar era marcat de faptul ca colegii lui l-au respins.
Si totusi m-a facut tare mandra pt. ca a refuzat sa faca un lucru despre care stia ca-i nu e bun/corect, chiar daca a fost exclus din grup pt asta.

Si totusi mie teama sa nu se perpetueze comportamentul de a respinge copii, sa nu ramana un copil singur, fara prieteni. trist


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: