· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Alimentatia copiilor >Alaptarea > pana cand?
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor pana cand?     
ioanagrava
Locatie: loc.Onesti,jud. Bacau
Copii
maria: 14 ani, 6 luni
elena: 10 ani, 1 luna
am nascut deja!

08.10.2006 6:41   pana cand?  citat 

nu stiu ce sa ma fac cu asta mica.Are 1 an si 3 luni si e innebunita dupa tzatza.Ma terorizeaza zi si noapte.

sus

Denunta
Gawain

08.10.2006 7:41     citat 

Pana iti raspunde fetele uite doua dintre discutiile mai vechi pe subiect:

http://www.parinti.com/Vreau_sa_l_intarc-t-12567.html
http://www.parinti.com/Intarcarea___Cin...-t-47.html


sus

Denunta
Romelia

08.10.2006 11:07     citat 

Depinde ce iti doresti pentru tine pentru copil, ceea ce se intampla e perfect normal
----------
citat:
Human children are designed (whether you believe by millions of years of evolution, or by God, it doesn't matter) -- to nurse *very* frequently, based on the composition of the milk of the species, the fact that all higher primates (Primates are the zoological Order to which humans belong, higher primates include monkeys and apes) keep their offspring in the mother's arms or on her back for several years, the size of the young child's stomach, the rapidity with which breast milk is digested, the need for an almost constant source of nutrients to grow that huge brain (in humans, especially), and so on. By very frequently, I mean 3-4 times per hour, for a few minutes each time.
Human children are also designed to have breast milk be a part of their diet for a minimum of 2.5 years, with many indicators pointing to 6-7 years as the true physiological duration of breastfeeding -- regardless of what your cultural beliefs may be
Normal, healthy, breastfed and co-sleeping children do not sleep "through the night" (say 7-9 hours at a stretch) until they are 3-4 years old, and no longer need night nursing. I repeat -- this is NORMAL and HEALTHY.
----------


sus

Denunta
rapunzel
Copii
ANDREEA
MIHAI

09.10.2006 11:47     citat 

Ai dreptate Romelia, teoretic este "normal si sanatos", insa tu te simti pregatita sa faci fata oprobiului public daca vei ajunge sa alaptezi pina la 6-7 ani? Sau lasind la o parte ceea ce zice lumea, tu te simti in stare sa faci asta? Nu ma intelege gresit, sunt de acord cu alaptarea prelungita pina la 2, poate 3 ani, sper ca si eu sa reusesc asta cu ajutorul lui Dumnezeu, dar mai mult... mi se pare cam ...prea mult! Eu si fetita mea de 6,5 ani deja avem discutii ca intre oameni mari, sunt constienta ca peste un an va merge la scoala si ma straduiesc deja sa o ajut sa fie cit mai independenta, sa aiba incredere in ea, sa se simta "mare" si puternica, iar in acelasi timp sa o alaptez inca??!!?? Teoria este teorie, iar practica...este alta!
N-as vrea sa lezez pe nimeni, dar asta este parerea mea!
Rapunzel, mamica de fetita si de baietel.


sus

Denunta
Romelia

09.10.2006 7:54     citat 

In citat spune ca este normal sa se trezeasca copilul noaptea pana la 3,4 ani, dupa care nu mai are nevoie de aceste mese.
in ceea ce priveste alaptatul pana la 6,7 cred ca se facea in trecut acest lucru poate si in prezent in anumite colturi ale lumii din cauza unei alimentatii precare. Parerea mea este ca in conditiile unei alimentatii echilibrate un copil renunta la san ka 3 maxim 4 ani.
Sper ca al meu sa renunte pana la 3 scot limba . Azi am fost la dr si mi-am contrazis pediatra care incerca sa ma convinga sa-l intarc. Mi-am convins in ultimele luni si familia ca e bine sa continui ,,, in ceea ce priveste cunostiitele evit prietenii care nu au roizunturi deschise. E perfect sa nu fi de acord cu ce cred eu dar de aici pana la a blama e un alt drum.Si sincer putin imi pasa de parerea unor oameni care nu-i cunosc si ma vad in public ca alaptez imi pasa mai mult de implkinirea copilului meu


sus

Denunta
rapunzel
Copii
ANDREEA
MIHAI

10.10.2006 8:46     citat 

Imi pare rau Romelia, chiar nu blamez pe nimeni, doar imi spuneam parerea citez: "N-as vrea sa lezez pe nimeni, dar asta este parerea mea!"
Cred sincer ca acesta si este scopul acestui forum, si anume sa ne spunem opiniile si sa ne ajutam una pe alta daca se poate, nu sa ne jignim sau judecam.
Cit despre opinia publica, poate in State lucrurile stau altfel, insa aici... mi s-a intimplat de multe ori sa fiu sfatuita de "doamne " binevoitoare sa " pun caciulita copilului ( la peste 20 de grade!!) ca sa nu faca otita", sau "sa nu ii mai dau sa suga in parc la o ora si jumatate sau mai des ca "face colici", sa-l las la plinga ca "face plamini", sa-l decalotez "neaparat, ca altfel... vai de el", sa-i dau mincare (la 3 luni!!) ca nu ii mai ajunge laptele! sau alte asemenea sfaturi necerute de mine!!! Uneori, vazind ca nu primesc raspuns, sau doar un "bine, bine" incepeau sa insiste, sa-si argumenteze opiniile care dealtfel erau total nemedicale, toate culminind cu celebrul: "stiu eu mai bine, am crescut x copii si y nepoti!!" La penibilul situatiei astfel create ma refer jenat , pentru ca eu oricum eu fac ceea ce stiu ca este bine pentru copilul meu.
Rapunzel, mamica de fetita si de baietel.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: