· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 12

Copilul:
Fata copilului tau are deja un profil, completat de o barbie micuta si un nas. Creierul continua sa se dezvolte si incep sa se formeze unghiile la degetele de la maini si de la picioare.
Intestinele se potrivesc acum in abdomen, iar datorita cresterii volumului de sange matern, inima copilului va incepe sa bata cu cateva batai mai multe pe minut.
Prima urina a copilului se formeaza si se elimina in sacul amniotic in aceasta saptamana.

Mama:
Ai primit pana acum complimente de cat de "stralucitoare" esti acum insarcinata? Aceasta nu se datoreaza doar bucuriei de a fi mama, dar si motivelor fiziologice datorita carora tenul este fin si stralucitor. Cresterea volumului de sange si prezenta hormonului de sarcina, hCG (datorita caruia creste cantitatea de sebuum secretata), lucreaza impreuna pentru a-ti oferi aceasta "stralucire". Cateodata insa, cresterea cantitatii de sebuum poate duce la o acnee temporara. Citeste si articolul Sanatatea si frumusetea viitoarei mame si, daca n-ai facut-o pana acum, O mamica fericita - Cum sa ai grija de tine in timpul sarcinii si dupa nastere.
Dupa primele 3 luni de sarcina, acesta este un moment bun sa anunti firma unde lucrezi. Angajatorul nu te mai poate concedia, iar daca ai conditii de munca grele poti cere sa te mute la o alta sectie, cu conditii mai usoare.

Tatal:
Mama se simte probabil mai bine. Acum este timpul sa va petreceti o parte din timp plimbandu-va de mana sau o poti ajuta sa exerseze pentru sarcina.

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.