· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 15

Copilul:
Parintii mereu se minuneaza de pielea fina a bebelusului. Pe parcursul acestei saptamani, pielea copilului se va dezvolta si va deveni atat de subtire si transparenta incat se pot vedea vasele de sange ce o iriga. Parul continua sa creasca (daca va fi de culoare inchisa, foliculii vor incepe sa secrete pigmentul care-i vor oferi culoarea), iar urechile sunt aproape de pozitia finala. In interior, oasele si maduva osoasa se dezvolta, muschii la fel, iar copilul poate fi capabil sa-si stringa pumnul sau sa-si indoaie coatele si genunchii.

Mama:
Incepi sa te simti usor incomfortabil in blugi? Probabil ca-i timpul sa te orientezi spre haine mai lejere. Te gandesti cu bucurie si ingrijorare cateodata la sarcina si este normal sa ai astfel de sentimente contradictorii (hormonii au grija de acest lucru). Cateodata ai senzatia ca gandirea nu te mai ajuta: uiti, iti este greu sa te concentrezi, esti confuza. Incearca sa mentii stresul la distanta si gandeste-te ca acum toate sunt temporare.
Daca pana acum n-ai facut-o, citeste cele 25 de motive de bucurie pentru gravide

Tatal:
Ofera-i cat mai des imbratisari mamei. Cercetatorii spun ca oferind mai multe imbratisari mamei, ea va oferi mai multe copilului (si tu, prin ea, vei putea face acelasi lucru)!

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.