· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 17

Copilul:
La 100 grame si 12 cm, copilul este inca micut. Dar in aceasta saptamana incepe sa se dezvolte stratul de grasime de sub piele care-i va tine de cald dupa nastere. Pe parcursul ultimului trimestru de sarcina se vor adauga tot mai multe straturi de grasime care il vor proteja si ii vor tine corpul cald.
Placenta, care asigura oxigen, nutrienti si elimina reziduurile, creste pentru a se putea adapta nevoilor copilului. Cu o grosime mai mare de 2.5 cm, ea contine mii de vase de sange care fac schimbul de nutrienti si oxigen intre corpul tau si al copilului.

Mama:
Probabil ai observat cresterea puternica in volum a sanilor, pe durata evolutiei sarcinii. Mai mult sange va circula prin ei si de aici cresterea lor in volum (la unele femei cresc cu 1-2 numere), iar vasele de sange vor deveni vizibile. Ca sa te poti simti comfortabil, cumpara sutiene de marimi corespunzatoare noilor dimensiuni.

Tatal:
Mama s-ar putea sa inceapa sa simta miscarile usoare ale copilului, dar desi te striga sa tii si tu mana pe burta ei, este posibil sa nu simti inca nimic. Nu-ti face probleme, copilul nu are nimic impotriva ta. Ii place sa se joace din frageda pruncie. Zambeste-i mamei, continua sa iti pui mana pe burta ei si intr-o buna zi il vei simti pe cel mic - iar inima iti va fi furata pe vecie.

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.