· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 25

Copilul:
Cu palmele complet dezvoltate, cu degetele subtiri, copilul pipaie totul in jurul lui, inclusiv propria piele sau cordonul ombilical. Copilul capata dexteritate si poate sa-si stranga pumnul deja.
Probabil ai observat ca exista perioade de liniste si agitatie ale copilului si sunt mai usor de simtit miscarile lui cand incerci sa te relaxezi sau sa te odihnesti. Auzul este aproape complet dezvoltat si copilul iti poate auzi vocea!

Mama:
Datorita digestiei mai lente, sarcina iti poate aduce acum cateva neplaceri. Nu este de vina doar progesteronul care reduce viteza de golire a stomacului (pentru a permite absorbtia a cat mai multi nutrienti pentru copil), dar si uterul aflat in continua crestere va incepe sa preseze asupra stomacului. Savurarea mancarurilor preferate poate deveni un chin din cauza indigestiilor si a arsurilor la stomac. Incearca sa mananci mai des portii mici si evita alimentele grase si foarte condimentate.
Citeste mai multe despre problemele sarcinii in articolul Sarcina si problemele ei (partea I, partea a II-a si partea a III-a).

Tatal:
Este timpul sa te gandesti la concediul pe care il poti lua, sau nu, cand se va naste copilul. Intereseaza-te la locul de munca pentru conditiile de plata (care difera de la o companie la alta) si cate zile libere iti poti lua. In unele tari concediul de maternitate/paternitate este platit, in altele nu. Este bine sa cunosti regulile si drepturile pe care le ai ca tata la compania unde lucrezi.

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.