· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 26

Copilul:
Desi pana acum ochii copilului au ramas inchisi, pentru ca in ultimele luni sa permita dezvoltarea retinei, ei se vor deschide si vor incepe sa clipeasca in aceasta saptamana. In functie de apartenenta etnica, copilul se va naste cu ochii albastri sau gri-albastrui (care se pot schimba in primele 6 luni de viata) ori caprui sau negri. Sprancenele incep sa creasca si mai mult par va apare pe cap.
Copilul cantareste aproape 850 grame, dar desi este firav, va continua sa castige mult in greutate in urmatoarele 14 saptamani.

Mama:
Uterul tau este comfortabil si protejeaza copilul tau pana la nastere. Dar ce se va intampla dupa ce se va naste? El sau ea se vor misca prin toata casa incat nimic nu va mai fi la locul lui. Fa-ti timp acum sa te gandesti cum sa-l protejezi mai tarziu pe micut de pericole: acopera prizele, elimina lucrurile mici cu care se poate ineca, instaleaza alarme pentru fum, gandeste-te cum sa blochezi accesul la scari. Incearca sa te gandesti la toate acestea, dar nu uita, ca indiferent de ele, fara supravegherea ta continua, copilul nu va fi in siguranta. Citeste mai multe despre Pericolele casei si cum sa-i ferim pe copii de ele.
A sosit si timpul sa te interesezi cum sta treaba cu concediul de maternitate si concediul de ingrijire a copilului. Difera de la tara la tara!

Tatal:
Ai inceput sa te gandesti la locsorul copilului? Eventual propria lui camera? Multi parinti nu pregatesc nimic inainte de nastere, dar daca vrei ca totul sa fie facut la timp, poti incepe sa faci planuri pentru acest lucru. Zugraveste peretii in lipsa mamei (ca ea sa nu inhaleze vaporii toxici), iar apoi pregatiti patutul si restul lucrusoarelor impreuna. Acestea sunt cateva din lucrurile pe care le poti face pentru copil in aceste luni de asteptare.
Poate te ajuta si articolul Ce are nevoie viitorul bebelus?

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.