· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 32

Copilul:
Ultimele retusuri s-au terminat pentru copilul tau. Unghiile la maini si la picioare au crescut, genele, sprancenele si parul pe cap sunt evidente. Pufusorul (lanugo) ce-l acoperea pe copil din primul trimestru de sarcina cade, dar e posibil sa mai ramana o parte pe umeri si pe spate la nastere. Cu aproape 1800 grame si 29 cm, copilul are sanse foarte bune de supravietuire daca se naste acum.

Mama:
Treci prin experiente de genul: ingrasare puternica, dureri de cap sau probleme cu vederea? Acestea se pot datora preeclampsiei, provocata de tensiunea ridicata si poate pune in pericol viata mamei si a copilului pe parcursul ultimelor doua trimestre de sarcina. Preeclampsia poate duce la eclampsie, care poate cauza convulsii, coma sau chiar moartea mamei si a fatului. La fiecare consult medical vor fi verificate tensiunea, urina si daca ai probleme cu umflarea picioarelor. Daca insa ai de a face cu oricare dintre semnele preeclampsiei, ia legatura de urgenta cu medicul.
Daca nu ai facut-o pana acum, citeste mai multe despre problemele sarcinii in articolul Sarcina si problemele ei (partea I, partea a II-a si partea a III-a).

Tatal:
Daca ai ales sa nu cunosti sexul copilului, poti incerca sa-l ghicesti. Cu asta te pot ajuta si prietenii sau rudele. Exista multe teorii haioase despre sexul copilului. Daca esti prea nervos va fi fata. Daca ai reusit sa faci multe lucruri pentru casa va fi baiat, iar daca esti lenes va fi fata. Daca te-ai ingrasat o data cu sotia va fi baiat, iar de nu, fata. Si multe altele. Deci taticule, ce crezi ca vei avea? Baiat sau fata?

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.