· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 35

Copilul:
Copilul cantareste deja in jur de 2550 grame, dar incepand cu aceasta saptamana el va creste in greutate foarte rapid, cu 225-350 grame in fiecare saptamana ce va urma. Grasimea continua se se depoziteze peste tot si in special pe umeri.
Datorita cresterii, copilul nu va mai avea suficient spatiu de miscare, deci vei sesiza o descrestere in numarul de miscari fetale, dar pot deveni mai puternice. Daca copilul se afla cu capul in jos, se va odihni cu acesta pe osul pubic, in asteptarea nasterii.

Mama:
Intr-un fel, te simti deja legata sufleteste de copilul ce creste in tine, iar aceasta legatura devine si mai puternica dupa nastere. Aceasta legatura "speciala" dintre mama si copil apare foarte des la cateva minute sau cateva zile dupa nastere, dar e posibil si mai tarziu. Aceasta legatura "speciala" nu numai ca te face sa-ti protejezi copilul si sa-i arati afectiune, dar ii ofera copilului siguranta in afara uterului.

Tatal:
Este teribil in cel de-al treilea trimestru! Mama este uriasa si obosita; tatal este nervos si obosit. Dorintele sexuale probabil s-au atenuat, dar inca exista pozitii prin care poti face sex cu mama. Dar exista si nesansa ca mama sa se simta incomfortabil in oricare dintre acestea si sexul ramane doar la stadiul de fantezie pentru tine. Trebuie insa sa te conformezi, toti suntem diferiti.
Incercati sa stati insa aproape, imbratisarile, sarutarile si mangaierile pot fi un mod de a ramane intimi in aceasta perioada.
Ofera-i un masaj pe spate mamei si fa-i o surpriza: pedichiura. Ea va fi tare fericita sa aiba unghiile frumoase si ingrijite cand va merge la spital.
Daca insa amandoi sunteti in "buna dispozitie", fiti creativi si alegeti pozitii prin care sa va simtiti bine. Nu fi dezamagit daca libido-ul mamei este foarte scazut.
Si nu uita, majoritatea medicilor recomanda abstinenta cel putin 3-6 saptamani dupa nastere!

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.