· articole
· intamplari

 40 de saptamani

Saptamana 41

Copilul:
Copilul se afla inca la "purtator"? Te surprinde acest lucru? Nu-i nevoie, cu atat mai mult cu cat majoritatea primelor sarcini depasesc in medie cu 4-5 zile data probabila a nasterii. Copilul se simte in siguranta si este fericit acolo in interior. In general, copiii peste termen cantaresc mai mult, au mai mult par sau sunt mai alerti decat cei nascuti la termen. Trebuie sa stii insa ca un copil se naste la termenul lui, care de multe ori nu coincide cu cel calculat initial.

Mama:
SURPRIZA! Inca nu ai nascut, desi termenul initial a trecut! Stai linistita ca nu esti singura in aceasta situatie, multe femei nasc inainte de termen sau dupa el si asta uneori se datoreaza calculelor gresite a datei probabile a nasterii. Esti frustata si obosita sa fii insarcinata, dar impaca-te cu ideea ca nu a venit inca timpul ca bebelusul tau sa se nasca. Poti sa incerci cateva sfaturi de inducere a contractiilor: contact sexual (prostaglandinele continute in materialul genetic al partenerului pot duce la dilatarea cervixului), plimbari pe jos sau urcat scarile, ceai din frunze de zmeura etc. Iti vei vizita mai des medicul, iar acesta va efectua probabil unele teste prin care sa se asigure ca bebelusul este bine. Profita inca de sarcina si odihneste-te cat mai mult!

Tatal:
Esti ingrijorat si tu un pic? Framantarile mamei nu te lasa nici pe tine sa dormi? Incearca sa o linistesti, mai ales pe timpul noptii. Fa-i un masaj inainte de culcare si asigur-o ca esti aproape si are pe umarul cui sa se planga.

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.