· articole
· intamplari

 40 de saptamani

precedent  |   

Saptamana 42

Copilul:
Copiii nu iau foarte mult in greutate dupa cea de a 38-saptamana de sarcina, iar cei care au depasit 42 de saptamani pierd in greutate si din rezerva de grasime. Miscarile copilului trebuie insa monitorizate in permanenta de catre mama.

Mama:
Este normal sa fi ingrijorata de ce face cel mic. Important pentru tine este sa stii ca desi ai depasit termenul, in general copilul este bine. Daca ai avut o sarcina fara complicatii, o saptamana sau doua in plus fata de data probabila a nasterii nu reprezinta o problema. De fapt 10% dintre primele sarcini depasesc cu doua saptamani termenul initial. Rar se intampla insa ca o sarcina sa fie lasata sa ajunga la sfarsitul celor 42 de saptamani. De multe ori se administreaza geluri ce contin prostaglandine sau injectii cu oxitocin (pitocin) pentru dilatarea cervixului, astfel incat sa se poata induce nasterea.

Tatal:
Deja s-a intrecut masura, nu? Continua sa o incurajezi pe mama si impreuna discutati ce variante exista in cazul in care nasterea nu se declanseaza natural. Consulta si medicul in privinta acestor variante!

Realizat si intretinut de Cora
Copyright © 2002-2005 parinti.com. Toate drepturile rezervate.