· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate > varicela
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor varicela     
ruxy07

24.01.2013 1:52   varicela  citat 

buna va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce sa i mai dau la bebele meu angelo in varsta de 4 luni o facut varicela si o are de 3 zile azi e a 4 zi si nu mai biruim cu el nu mai doarme si lam dat cu ce mia prescris doctoru un fel de mixtura alba dar tot nui trece cat timp il doare si il manca ?si am voie sai fac baie?
astept un raspuns


sus

Denunta
ralu-mada
Copii
D
S
E

24.01.2013 3:05     citat 

ruxy07, ideal este sa asculti sfatul medicului !

Insa pentru ca ai intrebat aici, iti scriu ce cunosc : la copiii sanatosi, nu este necesar tratament medical. Probabil doctorul ti-a prescris un antihistaminic (mixtura alba de care spui) pentru a preveni pruritul (mancarimea).
Eruptia din varicela trece prin 3 faze : pete rosii (papule), vezicule pline de lichid formate din papule (care se vor sparge in maxim 2 zile) si cruste care se vindeca pe parcursul a catorva zile. Cum veziculele continua sa apara timp de mai multe zile, vei intalni simultan toate stadiile.

Ai mei au facut si febra in primele zile, le-am dat antitermic (dar la recomandarea medicului).

Teoretic infectia trece in 10-14 zile, testat in 7.
Mancarimea este prezenta pana vezicula se sparge si devine crusta.

Contrar anumitor pareri, ai voie sa-i faci baie (ajuta contra mancarimii). Atentie mare : sa nu il stergi/freci cu prosopul (deoarece risti sa -i spargi veziculele, ceea ce duce la infectie) ci doar sa-l tamponezi usurel.
Daca poti evita baia, nu ezita !

Ai voie sa-l scoti si afara, copilul nu risca nimic. In schimb alte persoane sau copii, ce intra in contact cu el, pot contacta varicela.

In cazul in care face un nou episod de febra dupa cateva zile de boala (adica febra initiala dispare pentru cel putin o zi si apoi revine) sau daca o vezicula se mareste foarte mult, este dureroasa si rosie, fugi la doctor .

Cam asta ar fi ... Sanatate !


sus

Denunta
gelutzu

31.10.2016 11:55     citat 

Treaba asta cu varicela e extrem de urata, mai ales in ultima perioada. Cel mai bine e sa ne vaccinam copiii de asa ceva.

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: